sâmbătă

Telegrama



   Unchiul Fritz se uită pe calendarul cu zile de naştere şi spuse: „Astăzi are Henry ziua de naştere.“ – „Păcat că nu ne-am gândit mai devreme“, spuse mătuşa Else, „aş fi vrut de fapt să-i scriu o felicitare.“ Şi unchiul Fritz regretă neglijenţa, dar deodată avu o idee: „Cum ar fi dacă i-am trimite o telegramă? Ar fi ceva deosebit!“ Mătuşa Else găsi bună propunerea. Unchiul Fritz se duse imediat la telefon şi transmise telegrama.
   O jumătate de oră mai târziu, poştaşul sosi la uşa casei familiei Blum. În mână ţinea un plic mare. „O telegramă pentru Henry Blum“, spuse el. „Eu sunt!“ strigă Henry şi luă plicul în primire. Foarte emoţionat alergă la mama lui. Era pentru prima oară când ţinea o telegramă în mână. De la cine era oare?
   Mama deschise plicul şi scoase din el o felicitare frumoasă; pe verso era scris cu litere mari. „O telegramă de la unchiul Fritz şi mătuşa Else!“ spuse mama. „Aceasta este o mare surpriză!“ Plin de entuziasm, Henry citi ce i-au comunicat pe această cale: „DRAGĂ HENRY, TE FELICITĂM DE ZIUA TA DE NAŞTERE ŞI ÎŢI DORIM PENTRU NOUL AN DIN VIAŢĂ BINECUVÂNTAREA    UNCHIUL FRITZ ŞI MĂTUŞA ELSE.“
   „Mamă“, spuse deodată Henry foarte gânditor, aici lipseşte un cuvânt. Trebuia să fie: Binecuvântarea lui Dumnezeu!“ – „Este adevărat, băiatul meu“, răspunse mama, „probabil, funcţionarul de la poştă a uitat acest cuvânt. Unchiul Fritz a comunicat cu siguranţă corect textul, deoarece ca şi copil fericit al lui Dumnezeu ştie: De binecuvântarea lui Dumnezeu depinde totul.“ Henry se gândi. Apoi o întrebă pe mama lui: „Ce înseamnă de fapt: Binecuvântarea lui Dumnezeu?“ Ea îi explică cu bucurie, că Dumnezeu este marele Dăruitor. „Orice dar bun vine de la El“, spuse ea, „şi El vrea să ne dăruiască în dragostea Lui tot ceea ce avem nevoie pentru trup şi suflet. Dacă ne bucurăm mulţumitori de toate aceste bunuri pe care El ni le dă în bunătatea Lui, atunci savurăm binecuvântarea lui Dumnezeu. La aceasta Henry spuse: „Mă bucur de această telegramă, pentru că unchiul Fritz şi mătuşa Else îmi doresc ceea ce este mai bun din câte există: binecuvântarea lui Dumnezeu!“

   Nu avea Henry dreptate? De aceea şi noi le dorim cititorilor noştri dragi, mici şi mari, pentru anul care ne stă înainte binecuvântarea lui Dumnezeu; căci „binecuvântarea Domnului îmbogăţeşte“ (Proverbe 10.22).


Şi în anul 2013
EL NE DUCE FĂRĂ NICIO GRIJĂ!
„ ...i-a dus fără nicio grijă, ca să nu le fie frică...“ (Psalm 78.53).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu