sâmbătă

Dragostea de viață

 

   Un observator talentat al naturii ne oferă o descriere deosebită a unei lupte în lumea animalelor. Suprafața mare a unui iaz era locuită de un cârd de rațe. O pasăre răpitoare numită codalb (un fel de vultur) a venit în zbor ușor pentru a-și lua micul dejun. De îndată ce rațele l-au observat, au zburat chiar deasupra apei iazului. Acest zbor a fost cel mai bun mijloc de salvare pentru păsările urmărite de dușman; pentru că acest vânător neîndemânatic nu este în stare să prindă o rață în zbor.

   După cincisprezece minute de agitație, dușmanul a renunțat la vânătoare și a plecat. După ce vulturul a dispărut din fața rațelor, ele s-au așezat pe apă și și-au căutat hrana.

   Imediat după aceea, a apărut un dușman mai periculos; era vorba despre șoimul călător. Acesta prinde cu ușurință o rață în zbor. Acum, rațele nu au zburat deasupra apei, ci au continuat să se scufunde și, prin urmare, au reușit să se sustragă ghearelor prădătorului. După ce a zburat înainte și înapoi timp de aproximativ 10 minute, și șoimul a renunțat și a zburat mai departe.

   O jumătate de oră mai târziu a venit cel mai periculos dușman, teribilul uliu porumbar, care prinde atât pasărea așezată pe ceva, cât și păsarea aflată în zbor. Ce era acum de făcut? Cel puțin una dintre rațe părea să cadă pradă uliului. Și de această dată, viața a triumfat peste moarte. De îndată ce rațele au văzut uliul, s-au apropiat strâns una de alta și au continuat să arunce apă în aer cu aripile pentru a forma o peliculă opacă de ploaie. Șoimul a trecut de câteva ori prin norul artificial, dar i-a ajuns apă în ochi, nu a văzut nicio rață și, în cele din urmă, a trebuit să plece nemulțumit. De îndată ce s-a îndepărtat de acolo, rațele s-au liniștit și s-au bucurat din nou ca înainte.

 

   Ce credeți voi, copii: De ce animalele sunt adesea mai înțelepte decât oamenii? Pentru că de obicei ele sunt mai ascultătoare de Dumnezeu decât oamenii. Dumnezeu le spune prin instinct animalelor care este „cel mai bun mijloc de salvare” de diferiții lor dușmani; și pentru că iubesc viața, le place să urmeze instinctul. Dar Dumnezeu i-a făcut cunoscut și omului prin Cuvântul Său care este mijlocul sigur de salvare de cel mai înverșunat și mai viclean dintre toți dușmanii, de satan, care este ucigașul omului. Acest singur mijloc de salvare este: să alergi cu încredere în brațele lui Isus. Majoritatea oamenilor Îl disprețuiesc pe Domnul și disprețuiesc viața veșnică și astfel pier pentru totdeauna. Vrei să faci așa și tu și să mergi în pierzare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu