duminică

Titanic „vaporul de nescufundat“

Actual în urmă cu 100 de ani
(1912)


   „Ce vapor uriaș! se gândeau copiii care stăteau atunci la mal și se minunau de cel mai mare vapor al lumii. Peste 250 m lungime și 28 m lățime – așa de lung cât două terenuri de fotbal într-un stadion!
   Cele patru hornuri mari erau elegante. Vaporul aluneca foarte liniștit și maiestuos pe apă. În comparație cu Titanic, alte vapoare arătau ca niște vapoare de jucărie.
   Imaginează-ți că ai fi putut să călătorești în acest vapor frumos! Ai fi avut de ce să te minunezi!
   Oamenii cei mai bogați se aflau între primul și al doilea horn. Casa scărilor era dominată de o cupolă de sticlă și lambrisată cu lemn de stejar. Existau chiar trei lifturi, care se puteau utiliza. Pe puntea D a vaporului se afla sala de mese, care în anul 1912 a fost cea mai mare încăpere de pe vreun vapor. Cele mai delicioase mâncăruri se puteau servi acolo. Exista chiar și un ștrand, care putea fi încălzit.
   Totul era ceva mai mic la oamenii mai puțin bogați. Dar și acolo, totul era așa de nobil, cum nu se putea vedea pe nici un alt vapor.
   Mai mult de 500 de oameni se ocupau de cei peste 2.500 de călători. 325 de oameni îngrijeau ca vaporul să se poată deplasa.
   În 14 aprilie 1912, Titanic aluneca ușor pe mare în direcția America. Vremea era splendidă. Oamenii sărbătoreau și savurau această călătorie minunată. Nu se putea întâmpla nimic. Mulți oameni chiar spuneau că Titanicul este de nescufundat!
   Căpitanul și cârmacii știau foarte bine că pe ruta lor în acest anotimp pluteau pe apă aisberguri. Dar aceste atenționări au fost considerate lipsite de importanță.
   Dar deodată au pornit alarmele. Un aisberg apăru înaintea Titanicului. Vaporul uriaș nu mai putu să-l evite. A lovit aisbergul cu partea frontală. Încet, apa pătrunse în vapor, dar cei mai mulți oameni erau încă fără griji. Titanicul era așa de stabil – de fapt, de nescufundat.
   Vaporul începu să se încline. Căpitanul ordonă ca oamenii să coboare în bărcile de salvare. Mai întâi femeile și copiii. Au existat mulți care nu au vrut. Dar au fost și prea puține bărci de salvare. Pentru mulți oameni, orice ajutor a venit prea târziu...!


Fascinația tehnicii
   Acesta a fost un vapor impresionant, extraordinar de mare, frumos și construit după cea mai înaltă tehnică.
   Nu este ceva deosebit? Și tu ești creat genial. Tu ești minunat în ochii lui Dumnezeu. El este Creatorul tău! Tu poți să gândești și să citești acest text. Cei mai mulți oameni au ochi, cu care pot vedea, o gură, cu care pot vorbi, urechi pentru auzit, picioare pentru umblat. Și multe, multe altele... Inventatorii Titanicului au fost lăudați și admirați. I-ai spus vreodată Mulțumesc marelui Dumnezeu, care te-a creat?


Capacitatea de muncă
   Pentru acest vapor au fost necesari mulți oameni, ca el să se poată deplasa.
   Pentru a putea funcționa corpul nostru, avem nevoie de Dumnezeu. El ne dă aerul pentru a respira. Mâncarea, pe care o mănânci, El o face să crească. El te iubește, te cunoaște, îngrijește de tine! El dorește ca tu să fii fericit.

Start + Țintă
   Titanicul a vrut să ajungă în America! Avea o țintă!
   Și în viața ta există un start și o țintă. Te-ai născut și cândva va trebui să mori. Este important să știm care este ținta noastră! Biblia spune că fiecare își hotărăște ținta! Orice om are o inimă rea. Din cauza unei singure minciuni sau a unui singur cuvânt rău nu putem intra în cer. Dumnezeu, care locuiește în cer, este absolut sfânt și drept, iar El nu poate și nu vrea să aibă nimic de-a face cu răul.

Ajutorul
   Prin radio, marinarilor li s-a oferit ajutorul. Dar aceștia nu au luat în serios situația în care se aflau.
   Isus Hristos oferă ajutorul și spune: Lăsați copilașii să vină la Mine... Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a fost batjocorit, bătut și pus pe cruce, din cauza păcatelor noastre. El Și-a dat viața, ca noi să avem posibilitatea să ajungem în cer. Vino la El!


Salvarea
   Au existat bărci de salvare. Unii au avut dreptul să urce în ele, alții nu. Pentru mulți nu a existat un loc în bărcile de salvare.
   Dar la Isus Hristos este altfel. Oricine Îl acceptă, poate să fie salvat. Noi nu trebuie să mergem în iad. În Biblie este scris: Crede în Domnul Isus, și vei fi mântuit. Crede că Isus Hristos a murit pentru păcatele tale și recunoaște în rugăciune înaintea lui Dumnezeu păcatele tale. El dorește ca să ajungi sigur la țintă și să fii odată fericit la El și la Domnul Isus.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu