vineri

Faptele vorbesc mai tare decât vorbele

 

   „Ceea ce a făcut doctorul Sahib, nu ceea ce a spus el, a făcut ca eu să devin creștin”, a spus în urmă cu câțiva ani un afgan ce trăia în Pakistan.

   În piața din Bannu, el a văzut o mulțime de oameni gălăgioși care se îmbulzeau în jurul unui bărbat care stătea pe un scaun și le vorbea. Unii îi strigau vorbitorului expresii urâte pentru a-l deranja, dar acesta, Dr. Bennel, nu putea fi făcut să-și piardă calmul. El a observat însă cum o femeie în vârstă, cu o legătură de lemne pe cap, încerca să-și facă drum prin mulțime. Dar oamenii nu o lăsau, ci unii dintre ei au tras de legătura ei de lemne, încât aceasta s-a desfăcut și lemnele au căzut la pământ. Dr. Bennel și-a întrerupt predica, a ridicat lemnele și i le-a dat femeii în vârstă. Apoi a urcat iarăși pe scaun și le-a vorbit mai departe cu glas tare ascultătorilor lui gălăgioși.

   Afganul observase toate acestea. Comportamentul străinului a făcut o așa impresie asupra lui, încât nu a durat mult timp până când a cunoscut secretul vieții doctorului care trăia ca și Hristos și a devenit creștin.

   Ai auzit cuvintele acestea: „Faptele vorbesc mai tare decât vorbele”? Ceea ce spunem va avea un efect mai bun dacă faptele noastre corespund cu vorbele noastre. – Cine este exemplul nostru în această privință? Domnul Isus!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu