duminică

De nepătruns

 

   Conform unei extrapolări realizate de cercetători, există aproximativ 70 de trilioane de stele în universul vizibil (un 70 cu 21 de zerouri). Se estimează că pe planeta noastră există aproximativ 15 milioane de specii de animale - dintre care doar aproximativ 1,8 milioane sunt cunoscute și descrise științific. Dumnezeu cheamă pe nume pe fiecare dintre nenumăratele stele: "Ridicați-vă ochii în sus și priviți! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în șir, oștirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; așa de mare e puterea și tăria Lui, că una nu lipsește" (Isaia 40.26) și cunoaște fiecare specie de insectă din pădurea amazoniană, indiferent cât de mica este, pentru că El este Creatorul.

   Dumnezeu Însuși poate fi invizibil pentru ochii noștri omenești, dar mintea Sa nepătrunsă poate fi admirată în creație - atât în macrocosmos, cât și în microcosmos.

   Un alt verset biblic arată, de asemenea, acest lucru foarte clar:

   "În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui (Dumnezeu), puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot dezvinovăți" (Romani 1.20).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu