vineri

Lumina și insectele

 

   Deasupra ușii din față a casei mele atârnă o lampă. Dacă știu că mă voi întoarce târziu în noapte, aprind lumina când plec. Când ajung acasă și deschid ușa, tot felul de insecte bâzâie în jurul capului meu. De ce?

   Insectele sunt atrase de lumină și căldură și ele zboară constant în jurul lămpii aprinse.

   Această explicație este foarte plauzibilă și înțelegem foarte bine comportamentul insectelor.

   Dar acum să transferăm acest proces natural de pe tărâmul insectelor la oameni.

   Domnul Isus spune: Eu sunt Lumina lumii (Ioan 8.12). Și pentru că așa stau lucrurile, toți oamenii care aud despre Domnul Isus și vin astfel în lumina Sa ar trebui să fie atrași de „razele Sale de lumină” și de „razele Sale de căldură”.

   Dar - ce păcat! - doar câțiva oameni sunt consecvenți și se comportă logic, la fel ca insectele. Doar câțiva „reacționează” la aceste „raze cerești de lumină și căldură”.

   De ce este așa? Insectele își urmează instinctul și zboară spre lampa aprinsă a casei. Dar omul, o ființă inteligentă cu o minte bine dezvoltată, evită lumina. El nu vrea ca faptele sale rele să fie văzute. Deoarece mintea sa este „întunecată” (Efeseni 4.18), el iubește întunericul mai mult decât lumina și rămâne în starea sa păcătoasă.

   Dragă băiat, dragă fată, dacă ai evitat această lumină cerească până astăzi, dacă ai amânat mereu convertirea ta, atunci vino în sfârșit la Domnul Isus astăzi.

   În lumina Lui vei vedea că ești un păcătos și veșnic pierdut, dar vei recunoaște și că Domnul Isus este Mântuitorul păcătoșilor. De asemenea, El vrea să devină Mântuitorul și Răscumpărătorul tău. Astăzi!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu