duminică

Singular - Plural



   Profesorul a intrat în clasă şi a salutat prietenos elevii. Apoi a început ora de limba română. Astăzi vor face exerciţii cu cuvinte la singular şi la plural. După o scurtă îndrumare orală, profesorul a stabilit ca toţi copiii să scrie câteva cuvinte în caietele lor pe care le vor discuta apoi împreună. Toţi elevii s-au pus pe treabă. După un sfert de oră, profesorul le-a cerut să nu mai scrie şi a rugat pe câţiva elevi să citească ce au scris. Clasa trebuia să fie atentă şi să ridice mâna şi să spună când apare o greşeală.
   - Casa - casele, copacul - copacii, şoarecul - şoarecii, Dumnezeu - dumnezeii ...
   - Stop! Cineva a ridicat mâna. Ei, ce este aici greşit? întrebă profesorul pe micuţa Maria, care tocmai ridicase mâna.
   - Există numai un Dumnezeu, ceilalţi sunt idoli, spuse micuţa Maria cu glas ferm. În clasă s-a făcut linişte, iar profesorul, adânc mişcat, a povestit mai târziu această întâmplare părinţilor micuţei Maria.
   De ar şti fiecare, tot aşa de sigur ca Maria, că există numai un Dumenzeu! Aşa scrie în Biblie, şi anume în prima epistolă către Timotei, capitolul 2, versetul 5, unde mai departe citim că există numai un Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos, care s-a dat pe Sine ca preţ de răscumpărare pentru toţi.
   Da, lucrarea Lui are valabilitate pentru toţi pentru a ajunge la Dumnezeu. Dar, din nefericire, au murit deja mulţi oameni care nu au recurs la această lucrare şi astfel sunt despărţiţi pentru veşnicie de Dumnezeu.
   În evanghelia după Ioan, capitolul 14, versetul 6, acest Mijlocitor spune că El este şi calea şi nimeni nu vine la Tatăl decât prin El.

„Eu sunt calea, adevărul şi viaţa.“ (Ioan 14.6)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu