duminică

Hârtia de scris



   Înainte cu mulți ani, o doamnă distinsă din Anglia a vizitat odată o fabrică de hârtie. Proprietarul a condus-o, la dorința ei, prin toată fabrica, până când la sfârșit au ajuns la o încăpere unde erau depozitate zdrențe din care se fabrica hârtia fină. Când doamna a văzut zdrențele urâte și murdare, a exclamat:
   - Cum vor putea deveni vreodată albe?
   - O, doamna mea, spuse proprietarul fabricii de hârtie, există un proces chimic care are un asemenea efect, încât chiar culoarea acestor zdrențe roșii este suprimată. Înainte ca doamna să meargă mai departe, proprietarul a aflat că vizitatoarea a fost împărăteasa Victoria.
   Nu mult timp după aceea, împărăteasa a găsit pe biroul ei un teanc de hârtie de scris din cea mai frumoasă, din cea mai fină, așa de netedă și de strălucitoare cum nu mai văzuse niciodată. Fiecare foaie avea într-un filigran iniţialele numelui ei. Lângă se afla o scrisoare cu următorul conținut:
   „Va dori împărăteasa să accepte o probă din hârtia mea, în timp ce o asigur că aceste foi sunt fabricate din zdrențele murdare pe care le-a văzut? Cred că și împărăteasa va admira acest rezultat. Ar fi împărăteasa atât de bună să-mi permită în continuare să-i spun că la mine în fabrică s-au ținut câteva predici? Am învățat că Domnul Isus Hristos poate să accepte pe cei mai răi păcătoși și să-i curețe; chiar dacă păcatele lor sunt ca cârmâzul, el poate să-i facă albi ca zăpada. Și pot vedea cum El poate să-Și așeze Numele Lui pe ei. Și așa cum zdrențele prelucrate în hârtie bună ajung într-un palat împărătesc pentru a fi acolo admirate, tot așa pot fi primiți păcătoși sărmani, curățiți, în palatul marelui Împărat, al Domnului slavei.“

„Veniți totuși să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roșii ca purpura, se vor face ca lâna“ (Isaia 1.18).

„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire“ (1 Ioan 1.9).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu