miercuri

Păpuşile indiene



   Clopoţelul la uşa micuţului magazin a sunat vesel. Doi clienţi au păşit în magazin şi s-au uitat în jur pentru a descoperi tot ce exista aici. Pe rafturi erau stivuite cele mai frumoase lucruri, care se vindeau turiştilor în acel sat de pescari. Chipiuri de căpitan se aflau lângă pulovere norvegiene, un rechin împăiat atârna de tavan şi privea spre serviciile de ceai chinezeşti. Cine avea mulţi bani, putea cumpăra un vapor într-o sticlă, iar pe perete era agăţată chiar o hartă cu comori de-ale piraţilor (dar cred, că nu era adevărată). Cei doi clienţi s-au uitat cu atenţie în jur şi au vrut să plece. Atunci privirea lor a căzut pe cinci păpuşi de paie, care erau îmbrăcate colorat. Vânzătoarea a observat interesul celor doi şi s-a apropiat de ei:
   - Pot să vă ajut?
   - Da, au spus clienţii, vă rugăm să ne explicaţi ce sunt acestea.
   - Sunt un lucru de mână, care este confecţionat de indieni. Copiii indienilor iau în fiecare seară cu ei în pat aceste mici păpuşi şi le povestesc grijile lor şi de ce se tem. Apoi le pun sub pernă. Fiecare dintre cele cinci păpuşi se îngrijeşte apoi de o problemă, iar dimineaţa grijile sunt îndepărtate. Este un lucru interesant. Nu ar fi de interes pentru dumneavoastră?
   - Nu, a răspuns unul dintre cei doi, eu Îi spun în fiecare seară Domnului Isus problemele mele, şi El Se îngrijeşte de ele. Nu ar fi aşa ceva de interes şi pentru dumneavoastră?
   Gânditoare, vânzătoarea a aşezat înapoi pe raft păpuşile din paie şi le-a urat zile frumoase de concediu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu