joi

Cum să-L caut pe Dumnezeu şi să-L găsesc?



Aşa se face:

1) Oprire
Ai trăit până acum fără Dumnezeu? Vrei să trăieşti aşa mai departe? Nu ai o dorinţă după mai mult, după o bucurie adevărată, după siguranţă şi adevăratul sens al vieţii? Mulţi oameni îţi spun tot felul, cum arată o viaţă fericită. Dar există numai o posibilitate să trăieşti cu sens şi fericit: cu şi pentru Dumnezeu.

2) Cugetare
Cugetă în linişte ce ai de gând cu viaţa ta. Permite ca vestea cea mai bună a lumii să acţioneze asupra ta: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică“ (Ioan 3.16).

3) Întoarcere
Biblia spune clar că greşeşti ţinta veţii tale şi vei ajunge în iad dacă nu te întorci la Dumnezeu. De ce este aşa? Pentru că fiecare om, aşa cum este el, nu este potrivit în apropierea lui Dumnezeu. Păcatele noastre, acestea sunt toate gândurile, cuvintele şi faptele rele, ne despart de Dumnezeul cel drept şi sfânt. Dacă accepţi aceasta şi recunoşti în faţa lui Dumnezeu vina ta, El îţi iartă totul!

4) Credinţă
Da, este foarte sigur: Dumnezeu te iartă, pentru că Isus Hristos a murit pentru tine la crucea de la Golgota. „Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit!“ (Faptele Apostolilor 16.31).

5) Urmare
Dacă i-ai predat Domnului Isus viaţa, Îi aparţii Lui. El doreşte ca tu să-L urmezi, să trăieşti pentru El, să te pui la dispoziţia Lui. Învaţă de la El!

6) Alimentare
O viaţă ca creştin convins nu este o „plimbare“! Adesea există împotrivire. De aceea este important, ca în fiecare zi să iei putere nouă pentru viaţa ta de credinţă prin citirea Bibliei şi vorbirea cu Dumnezeu în rugăciune.

7) Mărturisire
Dumnezeu să-ţi dea curaj, ca să spui şi altora despre Isus Hristos. Posibilităţi există mai mult decât suficiente. Cheia pentru o viaţă fericită ca creştin constă în aceea, ca să-ţi pui timpul tău şi capacităţile tale la dispoziţia lui Dumnezeu.

8) Laudă
Să-i mulţumeşti din inimă Dumnezeului atotputernic, îndurător şi sfânt, să cugeţi mult la Domnul Isus şi lucrarea Sa de răscumpărare, să-L lauzi şi să-L adori: Acestea dau vieţii tale de credinţă direcţia corectă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu