vineri

Prima zi de școală


   Vacanța a trecut și acum învățătorii și elevii lor s-au întâlnit din nou în clădirea mare a școlii. Unii copii au venit cu teamă, mai ales cei din clasa I.
   În clasă a intrat un învățător nou, dar tânăr. El nu părea prea fericit. Nu știa cum o să se descurce cu acest grup gălăgios de copii? Avea chiar clasa I și copiii erau neobișnuiți cu disciplina școlară. Învățătorul părea să fie foarte preocupat de acest aspect.
   Când a privit spre primele bănci, a văzut acolo un băiețel care plângea foarte tare. Micul băiat se temea. Își ascunsese fața în brațele așezate pe bancă și plângea. Apoi, deodată, a spus: „Vreau să merg acasă!” și a fugit spre ușă.
   Învățătorul a mers spre băiețel, și-a pus brațul în jurul umerilor acestuia și i-a spus cu un glas blând și liniștitor: „Și eu aș vrea să merg acasă. Dar chiar acum, imediat, nu putem merge. Acum dorim să rămânem puțin împreună și să învățăm ceva.”
   Micul băiat a privit spre învățătorul său și s-a bucurat că a găsit pe cineva care îl înțelegea. Atunci s-a liniștit și s-a întors la locul său. Dorul de casă dispăruse.
   Așa cum învățătorul l-a înțeles pe micul băiat temător și l-a ajutat, tot așa Domnul Isus te înțelege și pe tine, dragul meu prieten! Despre El citim în Cuvântul lui Dumnezeu: „Cine ar putea să învețe pe alții ca El?” (Iov 36.22). De ce este Domnul Isus cel mai bun Învățător? Pentru că El a devenit Om, așa cum suntem noi, dar fără păcat, ca să ne înțeleagă, să ne ajute, să ne salveze. El simte cu noi, El cunoaște necazurile nostre, El vede greutățile  prin care trecem și dorește să ne ajute. Nu vrei să vii la El cu păcatele tale, să le mărturisești înaintea Lui, să-L accepți ca Mântuitorul tău și apoi să-L urmezi? Nu vei regreta niciodată acest pas!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu