vineri

Checul cu banane al Clarei

 

Ingrediente:
- 4 banane (aprox. 450 gr fără coajă), foarte bine coapte
- 3 ouă
- 150 gr sos de mere, cumpărat sau făcut în casă
- 280 gr făină
- 50 gr fulgi de ovăz
- 3 lingurițe cu praf de copt
 
Mod de preparare:
1. Unge o formă de chec cu puțin unt sau margarină. Apoi presară puțină făină, astfel încât checul să nu se lipească ulterior.
2. Setează cuptorul la 1800C. Un adult te poate ajuta cu acest lucru.
3. Zdrobește bananele într-o farfurie de supă. Merge bine cu o furculiță!
4. Sparge ouăle de marginea unui bol și bate-le împreună.
5. Adaugă bananele pasate și sosul de mere la ouă și amestecă totul cu o lingură de lemn.
6. Apoi adaugă făina, fulgii de ovăz și praful de copt și amestecă din nou.
7. Acum poți pune aluatul în forma de chec. Netezește-l frumos și bagă-l la cuptor! Nu uita: Setează ceasul sau alarma pentru 45 de minute!
8. Checul crește frumos în cuptor și se lasă din nou puțin după ce se coace. Acest lucru este normal. Lasă checul să se răcească în formă timp de 10 minute și apoi scoate-l cu grijă.
 
Poftă bună!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu