Ingrediente:
- 4 banane
(aprox. 450 gr fără coajă), foarte bine coapte
- 3 ouă
- 150 gr sos de
mere, cumpărat sau făcut în casă
- 280 gr făină
- 50 gr fulgi
de ovăz
- 3 lingurițe cu
praf de copt
Mod de
preparare:
1. Unge o formă
de chec cu puțin unt sau margarină. Apoi presară puțină făină, astfel încât checul
să nu se lipească ulterior.
2. Setează
cuptorul la 1800C. Un adult te poate ajuta cu acest lucru.
3. Zdrobește
bananele într-o farfurie de supă. Merge bine cu o furculiță!
4. Sparge ouăle
de marginea unui bol și bate-le împreună.
5. Adaugă
bananele pasate și sosul de mere la ouă și amestecă totul cu o lingură de lemn.
6. Apoi adaugă
făina, fulgii de ovăz și praful de copt și amestecă din nou.
7. Acum poți
pune aluatul în forma de chec. Netezește-l frumos și bagă-l la cuptor! Nu uita:
Setează ceasul sau alarma pentru 45 de minute!
8. Checul crește
frumos în cuptor și se lasă din nou puțin după ce se coace. Acest lucru este normal.
Lasă checul să se răcească în formă timp de 10 minute și apoi scoate-l cu
grijă.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu