luni

În pădurea de brad Douglas

 

   De la parcare, cei patru excursioniști parcurg o distanță scurtă prin câmp deschis până ajung în pădurea de brad Douglas. Bunicul a adus un sac pentru a colecta cele mai frumoase conuri. Mandy și Dick sunt ocupați cu harta de drumeție și busola.

   John își scoate din rucsac ghidul despre natură și citește cu voce tare: „Bradul Douglas este un copac veșnic verde. Cel mai înalt brad Douglas găsit avea o înălțime de 133 de metri. Este mult mai înalt decât orice copac care mai stă în picioare astăzi. Cei mai puternici brazi au un diametru al trunchiului de 4 metri. Au o coroană subțire care arată ca un con. Cresc rapid și pot trăi peste 1400 de ani!”

   - Oh! Dick își dă capul pe spate și se uită în sus la trunchiul bradului.

   Profesorul John continuă să citească: „Bradul Douglas are un sistem de rădăcini în formă de inimă. Acele sale sunt verzi spre verde-albăstrui, solitare, moi și tocite. Au între 3 și 4 centimetri lungime și emană un miros de lămâie.”

   - Da, spune bunicul cu admirație, un astfel de copac mă face să mă gândesc la un verset din Biblie unde se spune că orice om care se încrede în Dumnezeu este ca un copac cu rădăcini puternice. Când vine o furtună, adică atunci când lucrurile devin dificile în viață, nu trebuie să se teamă că va fi doborât de vânt. Rădăcinile sale sunt la Dumnezeu. Iar Dumnezeu este atotputernic. El chiar poate face orice.

Dumnezeu te ține strâns în brațe!

 

Desenează în ordinea numerelor!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu