luni

Frica de Dumnezeu aduce cu sine viață și binecuvântare

 

   William Colgate, un băiat de 16 ani, a fost nevoit să părăsească de timpuriu casa părintească pentru a-și câștiga singur existența. Toate bunurile sale erau constituite dintr-o mică legătură pe care o purta în spate. A mers pe vechea cărare care ducea spre interiorul orașului New York. Pe drum, a întâlnit un fost vecin care era căpitanul unei bărci de canal.
   - Unde te duci, William? l-a întrebat acesta pe băiat.
   - Nu știu, a fost răspunsul băiatului. Tatăl meu este prea sărac ca să mă mai țină acasă, așa că a spus că trebuie să mă întrețin singur.
   - Ei bine, acest lucru nu este chiar așa de rău, a spus căpitanul. Dar ai grijă să începi bine acum, și vei reuși și în continuare. – Ce ai învățat?
   - Oh, nu prea multe până la șaisprezece ani!
   - Nici la școală nu ai mers până la această vârstă, nu-i așa?
   - Nu, nu! Singurele mele abilități profesionale sunt fabricarea săpunului și a lumânărilor!
   - Ah, bine! a spus căpitanul. Acum doresc să mă rog cu tine și să-ți dau câteva sfaturi. Apoi te voi lăsa să pleci!
   Au îngenuncheat și bătrânul s-a rugat pentru William.
   La despărțire, căpitanul i-a spus băiatului:
   - Vei vedea, în curând cineva va fi cel mai important fabricant de săpun din New York! Dă-i inima ta Domnului Isus Hristos! Dă-i Domnului din fiecare dolar pe care îl vei câștiga ceea ce-i aparține Lui! Fă un săpun bun! Să ai o inimă deschisă pentru cei săraci! Atunci vei deveni cel mai important producător de săpun!
   William i-a mulțumit pentru sfaturi, și-a luat rămas bun și s-a îndreptat spre marele oraș. Străin, fără adăpost, fără prieteni sau cunoștințe, a rătăcit prin oraș în căutarea unui loc de muncă.
   În curând a fost angajat la un producător de săpun. Era doar o afacere mică.
   Sfaturile bătrânului căpitan l-au însoțit pe William. În scurt timp, el s-a întors la Dumnezeu și a dat primul dolar pe care l-a câștigat pentru cauza lui Dumnezeu. – Acum citea cu sârguință Biblia și a văzut că israeliții din vremea Vechiului Testament trebuiau să dea zeciuiala din toate veniturile lor Domnului și erau binecuvântați. De atunci, și el a dat zeciuiala.
   Datorită abilităților lui William Colgate, mica fabrică de săpun a prosperat, iar el a ajuns la responsabilități mai mari. În curând a reușit chiar să preia întreaga afacere și a devenit singurul proprietar al magazinului!
   Cu bucurie, William Colgate Îi dădea acum Domnului două zecimi din toate veniturile sale. Dumnezeu a răsplătit această credincioșie în mod minunat. Afacerea sa a devenit vestită în întreaga lume și veniturile sale au crescut într-o asemenea măsură, încât el a dat din ce în ce mai mult și, în cele din urmă, cea mai mare parte a veniturilor sale pentru cauza lui Dumnezeu. Cu mica parte rămasă, el a avut suficient pentru sine și echipa sa.
 
   Copii, aici vedeți cum Dumnezeu poate binecuvânta! Țineți minte acest lucru și acționați și voi cu credință! Dar Dumnezeu vrea doar donatori care dau de bunăvoie și cu bucurie. Biblia spune:
   „Pe cine dă cu bucurie îl iubește Dumnezeu” (2 Corinteni 9.7).
   Cine credeți că experimentează contrariul? – Cel care bagă totul în buzunar pentru el însuși și cheltuie și risipește banii inutil, pierde binecuvântările prețioase și se află sub blestem. Cât de trist!
   Binecuvântarea Domnului îmbogățește fără efort!
 
   „Aduceți însă la casa vistieriei toate zeciuielile ... puneți-Mă astfel la încercare, zice Domnul oștirilor, și veți vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor și dacă nu voi turna peste voi belșug de binecuvântare” (Maleahi 3.10).
   „Cine seamănă puțin, puțin va secera; iar cine seamănă mult, mult va secera. Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci pe cine dă cu bucurie îl iubește Dumnezeu” (2 Corinteni 9.6,7).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu