sâmbătă

Rădăcini de copac

 

De ce au nevoie copacii de rădăcini?

Rădăcinile oferă copacului suport. Ele îl protejează atunci când vântul îl zguduie – sau atunci când animalele sau oamenii îi fac rău plantei. Pentru copaci, rădăcinile sunt ca o ancoră pentru navă. Dar aceasta nu este singura lor activitate. Rădăcinile alimentează planta cu apă și substanțe nutritive. Numai în acest fel, copacul poate da frunze și fructe.

 

Vrei să prinzi rădăcini aici?

Ai auzit vreodată pe cineva spunând aceasta? Înseamnă că cineva stă mult timp într-un loc sau se mișcă foarte încet. Sau oamenii vorbesc despre „rădăcinile lor”. Se referă atunci la strămoșii sau la patria lor. Deci este vorba despre de unde provin sau unde au crescut.

 

Rădăcina verticală pentru viața ta

Mai există ceva care poate fi comparat cu o rădăcină. Aceasta este credința în Domnul Isus. Când Îl accepți pe Isus Hristos ca Mântuitor al tău, ai o rădăcină verticală adâncă, să spunem așa. Dacă un copac are rădăcini adânci, o furtună nu-l poate afecta atât de mult. Poate că arborele va fi afectat puțin, dar datorită ancorării sale puternice în pământ, el va rămâne în picioare.

Pot exista furtuni și în viața ta: de exemplu, o problemă la școală (cum ar fi hărțuirea) sau o boală. Dar dacă ți-ai încredințat viața lui Isus, ești ferm înrădăcinat în El prin credință. Dacă aparții Domnului Isus, nicio furtună – oricât de puternică ar fi – nu te poate despărți de El.

 

Fii o rădăcină sub formă de inimă!

Ce rădăcini ai? – Este frumos dacă ești o rădăcină sub formă de inimă. Se numesc așa, deoarece rețeaua rădăcinii arată adesea ca o inimă în secțiune transversală. Cei cu o rădăcină sub formă de inimă au rădăcini adânci la o vârstă fragedă și dezvoltă treptat o rețea densă de rădăcini. Sunt bine aprovizionați cu apă și pot rezista furtunilor vieții.

 

Biblia spune: „așa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credință; ... având rădăcina și temelia puse în dragoste” (Efeseni 3.17). Trăiește Domnul Isus în inima ta și Îl iubești?

Și încă ceva: un copac nu poate să prindă rădăcini în două locuri în același timp, ci doar într-un singur loc. Așa este și cazul tău. Dă-I toată inima ta Domnului Isus! Atunci vei fi ca pomul descris în cartea Ieremia: „El (fiecare care se încrede în Dumnezeu) este ca un pom sădit lângă ape, care-și întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură, când vine, și frunzișul lui rămâne verde; în anul secetei, nu se teme și nu încetează să aducă rod” (Ieremia 17.8).

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu