luni

Călătoria


   În curând, pentru mulți dintre voi începe iarăși vacanța, și unii vor merge departe într-o țară străină sau la rude dragi într-un oraș îndepărtat sau la țară. Cu siguranță, vă bucurați mult de călătorie!
   Mulți călătoresc cu plăcere și cu trenul. Față de călătoria cu mașina, călătoria cu trenul are unele avantaje – doar că cu trenul ești legat de destinație și de timp. Împachetezi repede valiza și apoi mergi la gară. Acolo trebuie să fii punctual, ca să nu pierzi trenul! Poate ați văzut cazuri când oamenii nu au ajuns la timp la tren, pentru că au întârziat. Când au ajuns pe peron, trenul tocmai pleca. Atunci nu mai folosește la nimic supărarea și cearta și părerea de rău. „De ce n-am plecat cu un minut mai devreme de acasă?“ am auzit câdva pe cineva spunând aceste cuvinte. Dar această părere de rău nu are nicio valoare. Prea târziu este și rămâne prea târziu!
   Încă ceva mai apare când faci o călătorie cu trenul: poți să te așezi în trenul greșit și să mergi în direcția greșită. Aceasta poate avea urmări neplăcute. Deci, prietenii mei mici: când călătorim trebuie să fim punctuali și atenți!
   Într-un anumit sens, toți oamenii sunt permanent în călătorie. Această călătorie este la unul foarte lungă, la un altul foarte scurtă. Știți că mă refer la călătoria vieții. Fiecare om, fără excepție, călătorește spre veșnicie. Într-acolo există două destinații mari: cerul și iadul. Cândva toți vor trebui să coboare din trenul vieții; atunci unii se vor afla în locul fericirii veșnice, iar alții în locul chinului veșnic.
   Unde dorești să ajungi tu? Desigur, în cer. Bineînțeles, știi și cum poți ajunge în cer: numai prin Domnul Isus. Numai cine crede în El, cine se apleacă cu căință înaintea Lui și Îl roagă să fie iertat de păcate, are ca sfârșit al călătoriei slava. Ai făcut acest lucru? O, nu amâna ocazia potrivită, drag copil! Nu aștepta cu pocăința ta. „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii“ (2 Corinteni 6.2), așa spune Cuvântul lui Dumnezeu. Și mai spune: „Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!“ (Evrei 4.7).
   Astfel, grăbește-te la Domnul Isus până nu este prea târziu. Dacă dorești să ajungi în cer, dar încă nu ți-ai dăruit inima ta Mântuitorului, atunci te afli încă în trenul greșit; tu dorești să ajungi în slavă, dar de fapt călătorești în direcția pierzare. Schimbă repede trenul, dăruiește Mântuitorului inima ta, mai este timp!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu