duminică

Golgota



   Odată, un bărbat povestea prietenilor săi despre numeroasele lui călătorii pe care le-a făcut. El fusese în toate ţările lumii şi vizitase multe oraşe. Prietenii săi arătau un interes deosebit relatării lui şi el ştia să găsească permanent răspunsul potrivit la întrebările lor.
   După un timp, unul dintre ei l-a întrebat:
   - Ai fost şi la Golgota?
   Bărbatul cugetă o clipă şi apoi spuse:
   - Nu, din păcate trebuie să spun că acest nume îmi este total necunoscut. Unde se află acest loc?

   Cred că nu este nimeni printre voi care, ca acest bărbat, să nu fi auzit niciodată ceva despre Golgota.
   Întrebarea: „Ai fost la Golgota?“ pe mine nu mă poate pune în încurcătură. De fapt, n-am văzut acest loc niciodată. Dar cu toate acestea, am fost deja la Golgota; cu aceasta vreau să spun că L-am primit în inimă pe Mântuitorul lumii. Golgota este locul unde cu douăzeci de secole în urmă a fost răstignit Domnul Isus. Nu există niciun eveniment în istoria omenirii care să însemne mai mult pentru oameni ca acesta.
   Adam şi Eva au primit de la Dumnezeu Paradisul ca să locuiască în el, dar, din cauza păcatelor lor, au fost izgoniţi afară. De atunci, Paradisul pământesc este pierdut pentru totdeauna. Toate eforturile oamenilor de a-l restabili au dat greş. Mai degrabă, iadul este partea acelora care mor în păcatele lor.
   Dar pe baza lucrării de mântuire a Domnului Isus, a Fiului lui Dumnezeu, Paradisul ceresc a fost deschis. El este deschis pentru toţi care prin credinţa în El au primit iertarea păcatelor. Chiar tâlharul de pe cruce, dispus a se căi, a primit asigurarea de la Domnul Isus: „Astăzi vei fi cu Mine în rai.“
   Cine vine la Domnul Isus care a murit la Golgota, cine recunoaşte înaintea Lui vina păcatelor sale şi se bazează în credinţă pe lucrarea Sa de mântuire pe care El a săvârşit-o acolo, găseşte mântuirea veşnică. Cine vrea să găsească Paradisul, acela trebuie să meargă la Golgota.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu