duminică

Şi acum decide



Trei întrebări:
1. Îşi plac durerile?


   Fără ezitare răspunzi: Nu. Oamenilor le este aşa de teamă de dureri, încât au fabricat medicamente, ca de exemplu aspirina, pentru a le alina.
   Dar lui Isus Hristos nu i-a fost teamă de dureri. Înainte să fie răstignit, ar fi putut bea un „medicament de alinare“; I s-a oferit, ca tuturor celorlalţi condamnaţi. Dar El nu a vrut să-l ia. El a vrut să sufere pentru tine, în locul tău, pentru ca tu să nu mai trebuiască să suferi chinurile iadului. Pentru tine El a permis să I se bată cuie groase în mâini şi în picioare! I-ai spus „mulţumesc“ pentru aceasta? (Matei 27.34)

2. Îţi place să fii împreună cu camarazi răi?
   Nu! Nici la şcoală, nici la joacă nu cauţi tovărăşia lor, mai ales când ei mint, fură sau sunt obraznici.
   Dar Isus Hristos a fost răstignit între doi tâlhari! El a fost numărat între răufăcători, El, Cel drept! El a permis acest lucru, pentru ca să nu trebuiască să fii veşnic cu oamenii răi în iad. I-ai spus „mulţumesc“ pentru aceasta? (Marcu 15.27-28)

3. Îţi place să fii singur în întuneric?


   Deloc! Ţi-e teamă chiar să mergi în pivniţă.
   Isus Hristos, Mântuitorul, a rămas singur pe cruce. Tatăl Său nu L-a mai putut vedea, pentru că Isus a fost încărcat în acea clipă cu toate păcatele mele. De aceea s-a făcut deodată întuneric. Şi Isus atârna acolo, părăsit de Dumnezeu. Aceasta a făcut El şi pentru tine, ca tu să nu trebuiască să rămâi prea mult timp singur, fără Dumnezeu, în noaptea păcatului. I-ai spus „mulţumesc“ pentru aceasta? (Luca 23.44)

   Când tâlharul, care a fost răstignit alături de Isus, a înţeles că Isus a murit pentru el şi când acest om rău s-a rugat, Isus a ascultat rugăciunea lui şi i-a răspuns: „Astăzi vei fi cu Mine în rai!“ (Luca 23.42-43). Mântuitorul doreşte, ca şi tu să fii într-o zi la El în cer. El aşteaptă, ca tu să te rogi.
   Îngenunchează acum, tocmai acolo unde eşti şi adu-i Domnului Isus păcatele tale. Spune-i: „Dragă Mântuitorule, Îţi mulţumesc că ai murit pentru mine. Salvează-mă!“
   Şi apoi poţi să-ţi pui numele tău în acest verset frumos, pe care poţi să-l înveţi pe de rost:
   „Dispreţuit şi părăsit de oameni
   Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa.
   Dar El era străpuns pentru păcatele
   .........................................
   Pedeapsa, care dă pacea ................. a căzut peste El,
   şi prin rănile Lui este .............................tămăduit.“
(Isaia, capitolul 53, versetele 3 până la 5)
   Aici poţi nota data deciziei tale pentru Isus Hristos: .......................

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu