duminică

Nyangabdi



   Nyangabdi, o fată băștinașă, locuia cu familia ei în Africa de Vest, în apropiere de marele râu Ogewe. Într-o zi a venit cu barca ei la stația misionară pentru a vinde fructe. Înainte să pornească spre casă, soția misionarului a invitat-o pentru următoarea zi la școala duminicală:
   - Mâine este aici școală duminicală. Te invităm cu drag. Dorești să vii?
   - Vreau să vin, dacă va fi cumva posibil.
   În dimineața următoare, Nyangabdi a venit la școala duminicală. Nimeni n-a știut cum a venit peste râul cel lat, pentru că nu avea o barcă cu ea. După aceea i-a spus misionarului care a întrebat-o cum a venit, că cineva i-a furat noaptea trecută barca, iar dintre cunoscuții ei n-a fost nimeni dispus să-i împrumute o barcă pentru această călătorie la școala duminicală. Pentru a-și putea ține promisiunea, a venit trecând înot râul. Misionarul s-a uitat îngrozit la ea. Nu putea să fie adevărat! Dar Nyangabdi nu mințea. Ea înotase într-adevăr prin râu, cu toate că în acesta trăiau și crocodili. Dar Domnul Isus a păzit-o pe Nyangabdi, iar ea a ajuns teafără la mal pentru a putea auzi Cuvântul lui Dumnezeu.

   Tu nu trebuie, desigur, să treci înotând printr-un râu periculos pentru a putea auzi Cuvântul lui Dumnezeu. Pentru tine, drumul într-acolo nu este legat de pericole deosebite și, desigur, îți stau la dispoziție tot felul de mijloace de transport în comun.
   Ești mulțumitor pentru aceasta?
   Sau găsești totuși motive să stai indiferent acasă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu