luni

Stătea pe drum



   Într-o după-masă de toamnă, un țăran tânăr stătea în fața casei dorind să constate cum este vremea. Dorea să mai cosească ultima bucată de iarbă. Când mama află acest lucru, spuse:
   - Dumnezeu să te păzească, băiatul meu, și să te întorci sănătos acasă!
   Băiatul râse și se gândi în sinea lui: „Ce tot are mama!“ Apoi spuse:
   - Dacă te aude cineva, crede că fac o călătorie în jurul lumii și aș putea să mă nenorocesc pe drum. Aș vrea să știu ce poate să mi se întâmple pe câmp, nici la zece minute depărtare de aici. Tot timpul ai această teamă exagerată!
   - Moartea stă adesea pe drum, fără să o observi. Și pentru moarte trebuie să fii pregătit! îi reaminti mama.
   - Astea-s vorbe de femei bătrâne! răspunse băiatul și porni la drum râzând.
   În timpul cositului a trebuit să se gândească fără încetare la cuvintele mamei. Cât de adesea i-a pus deja întrebarea, dacă este pregătit să moară! Dacă ar spune aceasta unui bolnav grav, atunci atenționarea ei ar fi de înțeles. Dar el era sănătos și în puterea vârstei. „Ei bine, mama este bătrână“, se gândi el și își ascuți coasa.



   În pădurea din apropiere se auziră împușcături, iar în aceeași clipă tânărului țăran îi căzu coasa din mâini. Cu un țipăt căzu la pământ. Un glonț îl atinse! Oamenii care lucrau în apropiere au alergat spre el și l-au dus acasă; era inconștient. Medicul chemat în grabă constată însă că fusese doar o rană superficială de glonț, care nu va avea urmări grave.
   Cum se întâmplase nenorocirea? Șeful vânătorilor a organizat în cinstea oaspeților săi o mică vânătoare, iar prin neatenția unui vânător un glonț l-a atins pe tânărul țăran pe câmp.
   Când rănitul deschise ochii, mama lui se afla lângă el. El i-a șoptit: „Moartea a stat pe drum, iar eu n-am fost pregătit!“

„Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.“
Ioan 1.12




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu