marți

Pașaportul




   Deja de mult timp ne-am bucurat de concediul în Elveția. Acum a sosit momentul: mașina stătea încărcată în fața casei, ultimele pregătiri se mai făceau înăuntru, iar după ce ne-am încredințat ocrotirii Domnului Isus, am urcat și am pornit. Mama a întrebat încă o dată grijulie: „Aveți toți cărțile de identitate la voi?“ Da, le aveam, și astfel călătoria putea începe.
   După multe ore de mers pe autostradă s-a apropiat în sfârșit granița. De departe se vedea deja clădirea de vamă, iar acum se puteau recunoaște și funcționarii vamali. Unele mașini puteau trece simplu fără control, dar noi a trebuit să oprim. Tata a dat în jos fereastra, iar funcționarul a spus: „Documente dumneavoastră, vă rog!“ Când tata i le-a dat, el ne-a comparat pe toți cu grijă cu pozele din cărțile noastre de identitate, iar pentru că totul a fost în regulă, am putut să trecem granița și să ne petrecem concediul în Elveția.

   Cei mai mulți dintre voi ați trecut deja prin așa ceva. Și știți de asemenea ce se află într-un asemenea pașaport de călătorie sau într-o carte de identitate. El conține, pe lângă poza noastră, toate datele despre persoana noastră. Dar ce gândiți, dacă vă voi spune, că eu mai am un pașaport în afară de cartea de identitate normală, unde nu se află poza mea și nu este scris nimic despre mine? Și totuși, știu foarte bine, că cu acest pașaport voi trece granița în țara unde doresc să călătoresc cândva! Ce fel de pașaport este acesta și cum se numește țara?
   Țara nu se află pe acest pământ, căci este cerul. Și pașaportul, acesta este Însuși Domnul Isus! Dacă El este Mântuitorul meu, atunci Dumnezeu mă lasă să intru în cer.
   Aveți toți acest pașaport? Puteți să-l obțineți astăzi fără bani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu