duminică

Costi și micuța pasăre



   Micuța pasăre, care se află la picioarele lui Costi, este moartă. Ciocul extrem de mic este deschis, penele sunt răvășite, nu mai sunt strălucitoare. Costi se ghemuiește în fața păsării și o privește. „Nu se mișcă“, șoptește Costi, „nu se va mai mișca niciodată!“ Deasupra lui în crengile bătrânului fag ciripește o pasăre. Costi se uită trist în sus. Oare să fie mama pasăre?
   Cu atenție, Costi împinge vechea sa lopățică de nisip sub corpul rece. El duce păsărica la gaura pe care a săpat-o în pământul negru. Apoi umple iarăși gaura cu pământ și pune deasupra o piatră strălucitoare. Acum știe unde a înmormântat micuța pasăre. Costi aude foșnetul frunzelor bătrânului fag. Aude și cum două păsări ciripesc.
   Acum două săptămâni a murit străbunica lui Costi. Era așa de bătrână și așa de bolnavă! Tata a spus: „Corpul este ca o casă. Străbunica a ieșit din casa veche. Acum are o casă minunată la Dumnezeu în cer. O casă, care nu se învechește niciodată. Străbunica s-a bucurat de această casă, Costi!“
   „Ea L-a iubit pe Domnul Isus, tată, așa-i?“ a întrebat Costi. Tata a încuviințat. Atunci Costi a știut, că odată o va revedea pe străbunica: în casa ei nouă, minunată în cer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu