joi

Găinile



   Găinile sunt animale foarte pașnice – gândesc mulți. Dar uitați-vă la găini, când li se alătură o altă găină. După câteva zile nu mai vedeți la această găină nimic din haina de pene îngrijită. Permanent, celelalte găini lovesc cu ciocul în ea. Ele vreau să-i facă astfel cunoscut, cine are puterea în împărăția lor de găini.
   Dar, și găina nouă știe să-și folosească ciocul. Cu lovituri exacte, dă și ea cu ciocul la fiecare atac, și curând se constată: această găină este mai puternică decât cele mai multe găini „bătrâne“, numai de Berta cea puternică trebuie să se ferească. Acum ordinea în micuțul popor de găini este stabilită, iar liniștea se întoarce în cotețul de găini. Dar așteptați! Și găinile tinere devin cândva mai puternice și încearcă apoi să ajungă în ierarhia de sus. Lupta se repetă cu siguranță.
   Această luptă de rang permanentă o numim dreptul celui mai puternic. Puteți observa această luptă la multe animale. Și uneori pare să fie valabil dreptul celui mai puternic și la oameni: la școală, printre frați, în circulație ș.a.m.d.
   Oricine va vrea să fie cel dintâi între voi, să vă fie rob, a spus Domnul Isus către ucenicii Săi. Este exact contrariul la dreptul celui mai puternic. Ne dăm seama adeseori deabia când este (aproape) prea târziu și am făcut ceva greșit. Ce bine, când Dumnezeu ne dă atunci o posibilitate să ne scuzăm pentru comportarea noastră greșită și să îndreptăm lucrurile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu