vineri

Atenţie, închinare la idoli!



   Ştiţi ce este închinarea la idoli? În Biblie se vorbeşte în multe locuri despre ea. Deja oamenii, care au trăit chiar la început pe pământ, au cunoscut această închinare la idoli. Ei au devenit foarte repede neascultători şi nu au mai vrut să aibă de-a face deloc cu Dumnezeu. Nu a durat mult, şi ei şi-au născocit proprii lor dumnezei: erau figuri şi imagini din aur, pietre sau din lemn, care erau făcute de către un artist. Unii arătau ca oamenii, dar au existat şi animale şi alte obiecte pe care le adorau. Ce spuneţi? Este de fapt o mare nesăbuinţă: să adori dumnezei, pe care i-ai făcut singur şi care sunt dintr-un oarecare material mort! Dumnezeu vede aceasta astfel: El i-a interzis explicit poporului Israel să-şi facă dumnezei. Astfel, ei Îl vor uita pe Dumnezeu. În Ieremia 10.14 este scris de exemplu că idolii nici măcar nu au viaţă în ei. Şi în Psalmul 115, aceşti dumnezei sunt astfel descrişi:
- Au gură, dar nu pot vorbi!
- Au ochi, dar nu pot vedea!
- Au urechi, dar nu pot auzi!
- Au nas, dar nu pot mirosi!
- Au mâini, dar nu pot pipăi!
- Au picioare, dar nu pot merge!
   Nu pot să facă nimic, pentru că sunt numai figuri lipsite de viaţă! Şi astfel de figuri au fost odinioară adorate! Nu numai popoarele păgâne au făcut acest lucru, ci şi poporul Israel. El a cunoscut foarte exact voia lui Dumnezeu! El a experimentat deseori că doar Dumnezeu putea să-l păzească! Dar israeliţii au acţionat tot aşa de rău ca şi alte popoare. Uneori chiar mai rău! Odată au adorat de exemplu un viţel de aur şi s-au închinat înaintea lui. Şi mai târziu, Ieroboam, împăratul lui Israel, a lăsat să se facă chiar doi viţei din aur şi a spus poporului: „Iată dumnezeii tăi!” Un alt împărat, Manase, a făcut de asemenea ceva foarte îngrozitor: el l-a lăsat pe propriul său fiu să treacă prin foc, adică l-a jertfit pe fiul său acestor dumnezei! Nu este îngrozitor? Acest băiat a trebuit să moară în chinuri mari, pentru că tatăl lui a fost neascultător de Dumnezeu şi s-a închinat unei figuri moarte din aur!
   Din fericire, astăzi în zona noastră nu mai există închinare la idoli, nu-i aşa? Dar staţi – este într-adevăr aşa? Într-adevăr nu mai avem nimic de-a face cu această închinare în timpul nostru? De ce urăşte aşa de mult Dumnezeu închinarea la idoli? De ce a interzis-o atunci categoric?
   În primul rând: închinarea la idoli este o mare înşelăciune. Dumnezeu este înşelat pentru onoarea, ce Îi aparţine Lui. Oamenii se înşală pe ei înşişi, pentru că se închină înaintea unui nimic.
   În al doilea rând: închinarea la idoli este ispitire spre rău. Pentru că pentru a sluji idolilor, faci lucruri, care sunt împotriva voii lui Dumnezeu, ca de exemplu jertfirea copilului de către Manase. Şi apoi: oamenii Îl uită pe Dumnezeu prin idoli. Ei nu Îl mai adoră pe Dumnezeu, ci altceva! Şi astfel de oameni mai există încă: oameni, care L-au uitat pe Dumnezeu şi nu Se mai interesează de El. Ei nu mai îngenunchează desigur în faţa unei oarecare imagini, căreia să-i aducă jertfă. Dar ei sunt preocupaţi cu alte lucruri. Ei se gândesc de exemplu în timpul lor liber doar la hobby-urile lor. Şi de aceea nu mai au timp şi loc pentru Dumnezeu în inimile lor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu