miercuri

Interviu cu un poliţist



   O maşină de poliţie goneşte pe autostradă spre locul accidentului. În maşina rapidă se află un poliţist, cu care dorim să vorbim. Îi spunem „domnul poliţist“.
   Ştiţi că Domnul Isus iubeşte şi pe un om de ordine? Domnul poliţist ne-a povestit că de mulţi ani L-a cunoscut pe Domnul Isus şi acum este un om fericit. Poate te gândeşti acum: „Poate un poliţist să fie creştin, care tot mereu scrie amenzi şi îi ceartă pe oameni? Pe unii îi duce chiar la închisoare.“ Şi totuşi, Isus îi iubeşte pe poliţişti ca pe oricare alt om din această lume.

   Agitaţie mare la locul de muncă al domnului poliţist. Toţi funcţionarii trebuie să iasă la control de circulaţie. „Chiar astăzi când este aşa de frig“, gândeşte domnul poliţist şi devine puţin trist. Colegul său opreşte maşini şi le trage pe dreapta. Domnul poliţist verifică maşinile şi carnetele de conducere. La unii nu sunt farurile în regulă, alţii au eşapamentul stricat. Tot mereu, domnul poliţist  trebuie să meargă în jurul maşinilor. La o maşină vede pe geamul din spate un autocolant, pe care scrie: „Isus te iubeşte“. Ce bucurie pentru domnul poliţist! Acum nu mai este trist. A întâlnit pe stradă un creştin cu care poate vorbi despre Hristos. Amândoi se bucură că Îl au pe Domnul Isus. – Ai avut şi tu astfel de întâlniri?

   Astăzi, domnul poliţist vine stresat acasă de la muncă. Pe ploaie au fost multe accidente. O femeie a derapat cu maşina ei şi s-a răsturnat. Când domnul poliţist a ajuns la locul accidentului, ea stătea plângând lângă maşină şi a spus: „Cum s-a putut întâmpla să mă răstorn?“ Domnul poliţist i-a arătat cauciucurile uzate şi i-a spus: „Acestea sunt cauza. Este interzis să umblaţi cu astfel de cauciucuri! Ştiţi că acum aţi fi putut fi moartă într-un astfel de accident? V-aţi gândit vreodată ce se va întâmpla cu dumneavoastră, dacă Dumnezeul cel viu vă cheamă în veşnicie? Puteţi să ştiţi acum că Dumnezeu v-a vorbit prin acest accident. Să-I mulţumiţi că v-a păzit aşa şi să credeţi că El singur dăruieşte viaţa veşnică.“

   „Domnule poliţist, şi eu am fost un contravenient în circulaţie“, spune Ionuţ la ora de circulaţie domnului poliţist. „Aşa, ce ai făcut?“ - „Am traversat strada la culoarea roşie a semaforului.“ - „Atunci ai făcut o mare contravenţie de circulaţie“, spune domnul poliţist. – După curs, domnul poliţist se preocupă mereu cu cuvintele contravenţie, greşeală, păcat. „Este ciudat“, ne povesteşte el nouă, „că în general aproape nu se mai foloseşte cuvântul păcat. Se spune greşeală sau altceva. Da, cuvântul păcat nu dorim să-l auzim. Dar păcatul ne desparte de Dumnezeu. Şi ce rău este să fii despărţit de Dumnezeu.“ – Vrem să ne însuşim cuvintele poliţistului: „Contravenţia de circulaţie este trecătoare, dar păcatele neiertate în viaţa noastră ne despart pentru totdeauna de Dumnezeu. De aceea: Vino la Isus! El iartă!“

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu