joi

Moştenirea



   Pe un şantier de lucru, un tânăr lucra ca salahor. El trebuia să le dea la mână zidarilor materialul de construcţie şi de dimineaţa până seara lucra din greu.
   Într-o zi, când tocmai voia să urce iarăşi cu pietre pe o scară înaltă până la schelă, factorul poştal i-a adus o scrisoare. Era o scrisoare recomandată. Tânărul a fost puţin mirat la început. El a semnat pentru primirea scrisorii, a deschis plicul şi a citit scrisoarea. Când a terminat de citit scrisoarea, a lăsat pietrele să cadă, şi-a aruncat în sus căciula şi a strigat: „Băieţi! Gata cu munca istovitoare! Nu mai car nicio piatră! De astăzi sunt un om realizat!“
   Ce se întâmplase?
   Din localitatea lui natală sosise o înştiinţare că intra în posesia unei mari moşteniri. Un unchi bogat murise şi l-a pus, în ciuda tuturor aşteptărilor, pe el ca moştenitor, astfel că toată averea mare a unchiului îi era lui lăsată ca moştenire.
   În câteva cuvinte, tânărul le-a spus colegilor de muncă curioşi ce era scris în scrisoare. Ei au fost foarte surprinşi, s-au uitat la scrisoare şi au spus:
   „Să creadă cine-o vrea, aşa repede nu se ajunge bogat!“
   „Nu te bucura prea repede!“
   „Aşteaptă mai bine până ai banii în mână!“
   Dar tânărul nu s-a lăsat derutat. Şi care era motivul că a fost aşa de sigur? De ce nu se îndoia de adevărul scrisorii? El îl cunoştea pe cel care a scris scrisoarea, scrisul lui de mână şi semnătura!

   Şi ţie ţi-a venit odată cu Biblia o înştiinţare bună. Însuşi Dumnezeu este scriitorul ei şi expeditorul ei. El îţi promite o moştenire cu mult mai mare. Tu poţi fi un moştenitor al lui Dumnezeu şi un moştenitor împreună cu Isus Hristos.
   Dumnezeu a promis această moştenire oricărui om care vine ca păcătos pierdut, cu căinţă şi credinţă, la El. Cine vine la El, nu este alungat, nu este respins. El primeşte iertare şi viaţă veşnică. El devine îndreptăţit pe deplin, devine un copil al lui Dumnezeu şi astfel moştenitor al Său.
   Crezi tu această veste?
   Ai venit la Domnul Isus?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu