miercuri

Biblia aruncată



   Când soldații se află împreună, atunci domnește uneori o atmosferă degajată. Din păcate, adesea denaturează în a fi brutală și indecentă.
   Pe drumul spre casă la sfârșit de săptămână, un tânăr soldat stătea într-un colț al compartimentului de tren și citea într-o Biblie de buzunar. Deodată un alt soldat sări zicând: „Cu tinerelul evlavios ne permitem să facem o glumă.“ Cum a terminat de vorbit, cum i-a și smuls Biblia din mână și a aruncat-o pe fereastră.
   A fost lucrare de o secundă, Biblia se afla deja între șine. A sărit acum tânărul soldat turbat de mânie? Nu, el și-a amintit de cuvintele Domnului Isus: „Eu sunt blând și smerit cu inima“ (Matei 11.29). A fost trist, dar a tăcut.

   Câteva săptămâni mai târziu, acest tânăr soldat a primit un pachețel cu Biblia sa înapoi. În pachețel se afla și o scrisoare interesantă. Un lucrător de la căile ferate, care lucra pe acea zonă, a găsit Bblia. Când a deschis-o și a citit în ea, Dumnezeu a vorbit inimii sale. Până atunci se temea mult din cauza vinei păcatelor sale; dar prin citirea Bibliei a găsit iertarea păcatelor sale prin credința în lucrarea de mântuire a Domnului Isus. Atunci a înțeles soldatul de ce a trebuit să se lipsească câteva săptămâni de Biblia lui. Dumnezeu are căi minunate pentru a atinge inimile oamenilor, iar diavolul, împotrivitorul lui Dumnezeu, a suferit iarăși o înfrângere.

   „Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine...“ (Geneza 50.20).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu