joi

Faceţi bine celor ce vă urăsc!



    În timpul sclaviei, Tom, un negru credincios din India de Vest, care prin comportamentul său a câştigat încrederea stăpânului său şi care a fost făcut supraveghetor peste ceilalţi sclavi, a trebuit să-l însoţească într-o zi pe stăpânul său la piaţa de sclavi, ca să-l ajute la cumpărarea de noi sclavi. Aproape că erau gata cu cumpăratul, când ochii lui Tom au căzut pe un bătrân slab, care stătea tremurând în apropierea vânzătorului.
   - Stăpâne, strigă Tom, şi pe acest om trebuie să-l cumpărăm!
   - De ce? întrebă stăpânul său.
   - O, pe acest om, stăpâne, trebuie să-l luăm.
   Cu toate că stăpânul nu înţelegea de ce supraveghetorul său dorea să cumpere tocmai pe acel negru bătrân, îi făcu plăcerea şi îl dobândi pe bătrân pe câţiva dolari.
   Nu după mult timp, bătrânul acela se îmbolnăvi, iar negrul credincios îl îngriji cu atâta grijă, încât acest lucru îi atrase atenţia stăpânului.
   - De ce te îngrijeşti atât de mult de bătrân? îl întrebă într-o zi. Este tatăl tău?
   - Nu, stăpâne, a fost răspunsul.
   - Atunci poate o rudă?
   - Nu, nici rudă.
   - Sau un prieten bun?
   - Nu, nici prieten.
   - Atunci ce este? întrebă nerăbdător stăpânul.
   - Este duşmanul meu, spuse serios negrul. Acest bărbat m-a luat de la tata şi mama când am fost mic şi apoi m-a vândut ca sclav. Dar Tom a citit în Cuvântul lui Dumnezeu: „Dacă duşmanul tău flămânzeşte, dă-i să mănânce, dacă însetează, dă-i să bea.” Şi de aceea vreau să-l îngrijesc cât timp trăieşte.
   Stăpânul lui Tom dădu din cap. El nu putea înţelege ceea ce făcea Tom. Nu era de mirare! El nu-L cunoştea pe Acela care a mers pentru duşmanii Săi la moarte.

   Tu Îl cunoşti? Te asemeni acelui negru?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu