luni

De unde vin puii de găină?


   Puii de găină vin din ouă. Iar ouăle sunt făcute de găină. În interiorul oului este un germene mic, atât de mic că nu-l poți vedea, din care însă crește puiul. Acest mic germene nu se va face pui, dacă oul nu este ținut la cald și liniștit timp de 21 de zile, astfel că găina stă pe ouăle ei foarte liniștită, zi de zi. Ea acoperă ouăle cu corpul ei pentru a le ține calde în cuib. Treptat micul germene începe să crească. El folosește ca hrană partea din ou pe care tu de obicei o mănânci. Germenele crește mereu până când mănâncă tot ce este în ou și devine îndeajuns de mare ca să umple tot interiorul oului.
   Cu mult timp în urmă, când Dumnezeu a făcut animalele, El le-a dat tot ce le trebuia. Micul pui, care devine prea mare pentru găoacea sa, are un mic dinte, pe vârful buzei superioare, ciocul, care îl ajută să iasă din găoace. El zgârie și ciocănește cu ciocul până când găoacea se sparge. Iese astfel un pui galben cu ochii strălucitori, larg deschiși. Puful galben se va schimba mai târziu, când puiul va crește, în pene.
   Ce diferență este între un pui de găină și puiul de pitulice? Puii de pitulice vin și ei din ouă; și pitulicea își clocește ouăle, precum face găina. Dar puii de pitulice sunt orbi și goi. Ei trebuie să stea în cuibul cald și să aștepte ca mama să-i hrănească și să-i țină la căldură. Puii de găină au îmbrăcăminte frumoasă, caldă și moale, ochii le sunt deschiși și imediat ce sunt născuți sunt gata să-și urmeze mama în căutarea mâncării. Toate păsările de pe pământ sunt ca găinile. Toate păsările care trăiesc în copaci sunt ca pitulicile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu