luni

Cum arată cerul?

 

   Noi nu știm cum arată cerul, nici unde este. Dar știm că cerul este foarte, foarte frumos și că toți vor fi fericiți în cer. Dumnezeu nu ne-a spus multe despre cer. Poate pentru că, atât timp cât trăim pe acest pământ, nu vom înțelege. Ori poate Dumnezeu S-a gândit că, dacă am ști totul despre el, am vrea să ne ducem imediat în cer.

   Isus ne-a spus unele lucruri despre cer. Într-o zi când prietenul său cel mai bun, Ioan, trăia singur pe o insulă (dușmanii l-au dus acolo, ca să nu mai vorbească despre Isus), Isus a venit la el și i-a spus multe lucruri pe care le-a scris în Biblie. După ce Isus i-a spus lui Ioan despre toate lucrurile ce se vor întâmpla, i-a arătat un oraș minunat. Străzile erau de aur curat, iar pereții erau acoperiți cu minunate giuvaere. Numele celor 12 seminții erau scrise pe porți, iar numele celor 12 apostoli erau scrise pe temeliile zidurilor.

   Nu era biserică în oraș. Nu aveau nevoie de biserică, pentru că Dumnezeu și Isus erau acolo. Nu era soare și lună sau stele, pentru că gloria lui Dumnezeu făcea lumină, iar Domnul Isus era lumina. Porțile erau deschise zi și noapte. În mijlocul orașului era tronul lui Dumnezeu. Un râu limpede și frumos curgea de la tron spre mijlocul cetății, unde creștea pomul vieții, care dădea fructe în fiecare lună. Și nu era noapte. Aceasta a fost vedenia lui Ioan de pe insulă. Isus nu a vrut să spună că cerul arată neapărat așa. El a vrut însă să spună că cerul va arăta foarte frumos – mult mai frumos decât își poate închipui cineva.

   Nu știm unde este cerul. Mulți au crezut că astronauții au putut vedea cerul când s-au dus în spațiu. Unul dintre astronauții ruși spunea că el nu crede că există Dumnezeu, pentru că nu L-a găsit acolo. Dar astronautul John Glenn a mărturisit că Dumnezeu era acolo. Și L-a primit în inima lui.

   Nu trebuie să știm unde este cerul. Este de ajuns să știm că Isus, Salvatorul nostru, este în cer și va avea grijă, ca la timpul potrivit să fim și noi acolo.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu