marți

Întrebarea lui Ionatan

 

   – Mi-e foame! a spus Ionatan și s-a urcat pe scaun să se uite ce este pe masă. Era un băiețel, dar avea întotdeauna poftă bună de mâncare.
   – Te-ai spălat pe mâini, Ionatan? l-a întrebat mama lui.
   – Nu sunt murdare, a răspuns Ionatan supărat.
   – Ba da, sunt, l-a asigurat mama lui și l-a dus în baie.
   – Acum uită-te la apă, băiete! Era foarte murdară.
   – Nu credeam că am mâinile atât de murdare, a recunoscut Ionatan. Credeam că sunt curate!
   – De ce trebuie să ne spălăm pe mâini înainte de a mânca? a vrut Ionatan să știe. Apoi a spus: Doar nu mâncăm cu degetele.
   Mama lui a zâmbit, pentru că îl văzuse de multe ori pe Ionatan ajutându-se cu degetele, mai ales când mânca mazăre și aceasta se rostogolea de pe furculiță.
   – Așa este, a confirmat ea, dar nu atingi uneori mâncarea cu mâinile, fie și numai când iei felia cu unt în mână? Și, băiatul meu, există mulți germeni otrăvitori, care trăiesc în pământ și care te pot îmbolnăvi dacă mănânci prea mult din ei.
   La culcare, mama îi citea mereu micuțului Ionatan o istorisire din Biblie. Și în această seară a ales câteva versete din Matei 23, pentru a-i arăta băiatului ei că doar curățenia exterioară nu este suficientă. Domnul Isus le-a vorbit fariseilor, care se spălau adesea pe mâini și, prin urmare, se considerau curați și ireproșabili. Oh, ei au trecut complet cu vederea faptul că și inimile lor trebuiau curățate! „Vai de voi, cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi curățați partea de afară a paharului și a blidului, dar înăuntru sunt pline de răpire și de necumpătare. Fariseu orb! Curăță întâi partea dinăuntru a paharului și a blidului, pentru ca și partea de afară să fie curată” (Matei 23.25,26).
   – Sunt murdar și pe dinăuntru? a întrebat Ionatan.
   – Cu toții suntem, copile! Biblia spune că toți suntem necurați, pentru că așa ne-am născut. Adesea avem gânduri păcătoase și facem ceea ce este rău. Aceste lucruri ne spurcă inimile. Oricât de mult am încerca să îndepărtăm această murdărie de pe noi, ea rămâne! Ce bine că Mântuitorul a coborât din cer, ca să ne spele de murdăria păcatelor noastre și să ne facă inimile curate și luminoase!
   – Oh, mami, vreau să mă facă și pe mine curat pe dinăuntru! a răspuns Ionatan gânditor. – O dorință pe care Domnul Isus va fi cu siguranță bucuros să o îndeplinească!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu