joi

„De treizeci de ori...”

   John Brice, un sărman băiat care îndeplinea diverse comisioane într-un oraș din Anglia, cumpărase două lumânări pentru mama sa bolnavă. În drum spre casă, a trecut pe lângă o sală mare, foarte luminată, în care tocmai intrau mulți oameni. Din curiozitate, s-a alăturat lor. În sală era predicată Evanghelia. Evanghelistul era un misionar care evanghelizase mult timp în India. De acolo, a adus cu el doi indieni convertiți, care, după discursul său, au raportat despre activitatea Misiunii din India și, mai ales, au descris marea sărăcie care domnea în țara lor natală.

   La finalul orei s-a făcut o colectă pentru lucrarea Domnului Isus în India. Fără ezitare, John a pus lumânările pe farfurie. Când s-a întors acasă, i-a spus mamei sale: „M-am dus la o întâlnire misionară și am dat lumânările acolo; le vom primi înapoi de cel puțin treizeci de ori. Misionarul a spus că tot ceea ce dai pentru Domnul Isus ți se va întoarce de treizeci, șaizeci sau chiar de o sută de ori. Și vreau să-i dau Lui și iepurele meu.” Zicând acestea, a fugit la coteț, a pus iepurașul negru într-un coș și l-a dus în sala de adunare, unde urma să aibă loc a doua zi un bazar în beneficiul Misiunii din India.

   La acest bazar a venit și soția unui bogat proprietar de fabrică. Și când a aflat cum a ajuns iepurele negru acolo, l-a cumpărat.

   În dimineața următoare, mașina ei s-a oprit în fața casei părinților lui John. De îndată ce John a văzut mașina, a exclamat: „Uite, mamă, iată că vine! Cât de bun este Dumnezeu! Cât de bun este Dumnezeu!” Și, într-adevăr, doamna a coborât și a adus înapoi nu numai iepurele negru, ci și doi iepuri albi, iar pentru mama lui John a pus pe masă un coș mare cu mâncare și un pachet întreg de lumânări.

   De asemenea, doamna a ținut legătura cu familia Brice. A văzut cu bucurie cum John muncea neobosit pentru a-și ajuta mama bolnavă și s-a asigurat că poate merge la școală și mai târziu să studieze. În cele din urmă, John a devenit el însuși un misionar. El a povestit această întâmplare din tinerețea sa în cadrul unei ceremonii, cu o zi înainte de a pleca în India. Așa că noi am auzit-o de la el personal.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu