sâmbătă

Record de frig

 

   Pagothenia borchgrevinki, codul antarctic, nu este deținătorul recordului de supraviețuire la temperaturi sub zero grade Celsius.
   Unii păianjeni sunt încă activi la -150C, iar Salamandrella keyserlingi, salamandra siberiană, depășește de multe ori această temperatură. Antigelul său permite ca sângele și lichidele din corpul său să rămână lichide chiar și la -320C! În ciuda cercetărilor intensive, compusul chimic al acestui antigel este încă necunoscut, dar funcționează excelent: salamandrele siberiene supraviețuiesc chiar și câțiva ani la această temperatură extremă de minus grade.
   Dar recordul încă nu este atins. Gândacul din Alaska supraviețuiește chiar și la -600C. Folosește ca antigel un zahăr multiplu făcut de el însuși.
   Conform teoriei evoluționiste, peștele cod, păianjenii și insectele din Antarctica nu sunt direct înrudite între ele. Cu toate acestea, toate își rezolvă problema frigului în același mod: cu antigel!
   Aceasta vorbește cu tărie împotriva unei evoluții aleatorii și în favoarea unui constructor minunat!
Dumnezeu este mare! Și totuși, Lui Îi pasă că peștii și păianjenii pot supraviețui într-un mediu înghețat. Cu atât mai mult Îi pasă de noi, oamenii. El vede frigul glacial care domnește în unele familii, între vecini, colegi sau popoare întregi, astfel încât oamenii îngheață în interior de singurătate.
   Dar Dumnezeu nu ne-a lăsat singuri! În Fiul Său, Domnul Isus Hristos, Dumnezeu ne-a arătat dragostea Sa. El ne invită să trăim cu El. Oricine crede în Domnul Isus devine un copil al lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu