duminică

„Atât de aproape de țintă”

 

   Am citit despre o mare navă care a făcut o călătorie în jurul lumii în siguranță și fără accidente, dar care a naufragiat și s-a scufundat într-un golf de pe coasta Țării Galilor chiar înainte de a se întoarce acasă. Un predicator al Cuvântului lui Dumnezeu, care predica Evanghelia în Liverpool în unele seri și care a aflat de dezastru, a fost de acord, la cerere, să transmită personal soției căpitanului vestea morții soțului său. Înainte de aceasta, însă, fusese deja semnalat faptul că nava va intra în curând în port.
   Doamna aștepta la fereastra locuinței ei și se uita mereu la stradă. Masa din cameră era aranjată festiv. Apoi a sunat soneria și un domn ciudat a cerut să fie lăsat să intre. Era evanghelistul. Cât se poate de blând, i-a relatat despre scufundarea vasului și despre moartea soțului ei. Îngrozită, ea și-a dus mâinile la față și a gemut: „Atât de aproape de țintă și totuși pierdut!
 
   Ce durere!
   Câți tineri au fost aproape de a veni la Isus cu o inimă sinceră. Doar puțin le lipsea și aproape că deveneau proprietatea Domnului Isus. Dar a venit un moment în care s-au întors în lume. Ora pocăinței și a convertirii s-ar putea să nu mai vină niciodată. Cât de îngrozitor este atunci să se scufunde în valurile morții și ale condamnării veșnice! Aproape mântuiți, atât de aproape de țintă, și totuși pierduți! Nu este atinsă inima ta când te gândești la aceasta?
   Hotărăște-te astăzi, scapă astăzi de pierzare! Mântuitorul tău te așteaptă!
 
   „Întoarceți-vă la Mine, și veți fi mântuiți...!” (Isaia 45.22).
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu