miercuri

Pescuirea minunată

 

   După cină, familia Flint se așază în jurul mesei mari din bucătăria confortabilă.
   - John, întreabă bunicul, vrei să citești din nou versetul de azi dimineață?
   John citește: „Isus a spus: Eu sunt lumina lumii.”
   - Mulțumesc, îl întrerupe bunicul. Ca să vă explic de ce Isus este lumina lumii, vă voi spune o întâmplare din Biblie. S-a întâmplat la lacul Ghenezaret. Pescarii își spălau plasele. Făceau acest lucru în timpul zilei. Noaptea ieșeau pe lac în bărcile lor de pescuit pentru a prinde pește.
   Acum, bărcile se aflau pe țărm. Una dintre ele îi aparținea lui Petru. Isus a trecut pe acolo și l-a întrebat pe Petru dacă poate să-L ducă puțin mai departe de țărm. De acolo, Isus le-a vorbit oamenilor de pe mal, care voiau să audă ce le spunea Isus despre Dumnezeu.
   După ce a terminat de vorbit, Isus i-a spus lui Petru: „Depărteaz-o la adânc și aruncați-vă mrejele pentru pescuire.” Simon i-a răspuns: „Învățătorule, toată noaptea ne-am trudit și n-am prins nimic; dar, la cuvântul Tău, voi arunca mrejile!”. Așa au și făcut. Dintr-o dată, în mijlocul zilei, au prins o mulțime uriașă de pești. Ce miracol!
   Au tras peștele în barcă. Erau atât de mulți, încât plasele au început să se rupă. Dacă o altă barcă nu i-ar fi ajutat, probabil că s-ar fi scufundat. Atât de mulți pești erau!
   Când Petru a văzut aceasta, a căzut în genunchi în fața lui Isus și a spus: „Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos”. – Atunci, Isus i-a spus: „Nu te teme, de acum încolo vei fi pescar de oameni”.
 
Isus este Fiul lui Dumnezeu!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu