joi

Înșelat



   Jose lucra într-o librărie din Spania, dar se părea că nu avea nici cea mai vagă idee despre aranjarea cărților în rafturi.
   Șeful lui l-a mustrat, căci cărțile se aflau într-o dezordine îngrozitoare.
   Astfel a primit însărcinarea să aranjeze din nou cu multă băgare de seamă toate cărțile după domenii: descrieri de călătorie, cărți religioase, biografii, romane și așa mai departe. După ce a lucrat câtva timp, și-a pierdut răbdarea și a început să așeze fiecare carte, după ce arunca o scurtă privire asupra ei, la locul considerat de el potrivit.
   Era aproape gata cu lucrul, când luă în mână o carte mică, cu coperțile negre. Când o deschise, pentru a vedea despre ce este vorba în ea, privirea îi căzu pe propoziția: „Semănătorul a ieșit să semene.“ Se uită și puțin mai jos și citi despre spini, despre pământ bun, despre roada grăuntelui de treizeci, șaizeci și o sută. Și-a dat seama repede cărui domeniu îi aparținea această carte. Astfel o închise și o așeză pe raftul cu eticheta „agricultură“.
   Câtva timp mai târziu, un țăran veni în magazin și întrebă de o carte despre cultivarea pământului. Proprietarul magazinului nu era acolo și Jose se gândi ce ar putea să-i ofere cumpărătorului. Îi veni o idee spontană – cartea mică și neagră. Desigur, aceasta era cartea potrivită! Luă cartea de pe raft și țăranul, convins că este o carte despre agricultură, o cumpără.
   Seara se așeză comod să citească ceva din carte. Dar ce s-a mai supărat când a constatat că era o carte „religioasă“! Nu îl interesau deloc astfel de lucruri. Astfel puse mânios cartea la o parte. Își va auzi tânărul din librărie de la el când va merge data următoare în oraș!
   Dar curând uită această chestiune și nu se mai gândi la carte. Câțiva ani mai târziu, se îmbolnăvi grav. Cum zăcea el așa în pat, incapabil să-și vadă de treaba sa, o rugă pe soția lui să-i aducă ceva de citit. În căutarea vreunei cărți, pe care să nu o fi citit încă, dădu de cartea mică și neagră. „Ai citit această carte?“ își întrebă ea soțul. El își aduse aminte de întâmplarea cu această carte, când fusese înșelat de acel tânăr. Dar, pentru că nu avea altceva de citit, se apucă să o citească.
   Spre surprinderea lui, constată că această carte „religioasă“ (ați ghicit desigur că era vorba de Biblie, Cuvântul lui Dumnezeu) era foarte interesantă. Și astfel citi mai departe.
   Cuvintele care l-au impresionat cel mai mult au fost: „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.“
   Această carte despre nașterea Mântuitorului și despre toate lucrurile minunate pe care le-a făcut El, despre moartea și învierea Sa, l-a fascinat pe țăran. Când ajunse la Ioan 6, versetul 37, citi: „Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară.“ Nu trecu mult timp și el urmă această invitație și veni la Domnul Isus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu