luni

Ahoi, vaporul!

Da, acolo este, apare la orizont, pânzele lui sunt umflate de briza rece! Prora taie marea ca un cuţit. Nu este frumos să-l priveşti? Uite, se dă un semnal. Oare ce să însemne? Aflăm imediat, căci o barcă mică părăseşte portul. Este pilotul. Chiar şi un vapor aşa mare ca acesta nu se încumetă să intre în port fără un pilot. A ajuns. Barca lui este fixată, iar el urcă pe scara de funie. El se îndreaptă direct spre pod, unde căpitanul îi lasă în seamă cârma; iar pilotul preia comanda. Acest vapor va debarca în siguranţă.

Ştii că fiecare dintre noi face o călătorie pe valurile mării vieţii, unde apar atât furtuni de griji, cât şi raze ale bucuriei? Cred că toţi dorim să ajungem sigur în portul ceresc. Dar fără un pilot n-am reuşi. Domnul Isus, care Şi-a vărsat sângele preţios, pentru a ispăşi păcatele tuturor celor ce se predau Lui, doreşte ca noi să predăm în mâinile Lui cârma vieţii noastre. El ne duce cu siguranţă şi cu bucurie în portul ceresc.

„Eu – zice Domnul – te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.“ (Psalm 32.8)

„ ...şi Domnul i-a dus în limanul dorit.“ (Psalm 107.30).

Crede că Mântuitorul a fost pe crucea de la Golgota şi pentru tine, din cauza păcatelor tale. Recunoaşte-le înaintea Lui, El te primeşte şi apoi este pilotul tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu