duminică

Magnetul



   Deja în Evul Mediu se cunoșteau bucăți de minereu de fier, care atrăgeau fierul, cobaltul și nichelul, nu însă alte materiale ca lemn, alamă sau plumb. Magneții și-au primit denumirea după locul lor de descoperire probabil, orașul Magnezia în Asia Mică.
   Aceste pietre de fier magnetice naturale sunt slab magnetice. De aceea se folosesc astăzi magneți artificiali din oțel sau anumite aliaje. Magneții au diverse forme, cum ar fi baston, potcoavă sau disc. Un magnet deosebit de puternic este electromagnetul.
   Cu acești electromagneți pot fi ținute obiecte grele din fier. Adesea asemenea electromagneți se agață la macarale, pentru a atrage bucăți mari de fier vechi. Astfel, nu mai este necesă legarea unor bucăți de fier greu de mânuit.
   Proprietatea și puterea magneților ne amintește involuntar de „puterea de atracție“ a Domnului Isus. Înainte ca Mântuitorul să fie răstignit, El a spus ucenicilor Săi: „Și după ce voi fi înălțat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toți oamenii“ (Ioan 12.32).
   Domnul Isus a fost „înălțat“ pe cruce, „Păstorul cel Bun“ Și-a dat viața pentru oile pierdute (Ioan 10.11). Dar Domnul nu a rămas în moarte, El a înviat. Dumnezeu L-a înviat dintre cei morți și L-a „înălțat“. Și acum, Domnul și Mântuitorul înălțat și proslăvit în cer acționează ca un magnet. Neîncetat, El „atrage“ la Sine oameni vinovați și legați, pentru a-i elibera de moartea duhovnicească și de toată vina păcatelor. Pe toți oamenii, tineri și vârstnici, care se lasă atrași de Domnul Isus și eliberați de vina lor, Domnul îi ține cu putere dumnezeiască pentru totdeauna strâns; nimeni nu poate să-i smulgă din mâna Lui (Ioan 10.28). Și odată va veni clipa, poate chiar astăzi, când Domnul îi „atrage“ pe toți credincioșii cu „puterea“ cea mai mare la Sine în cer. – Vei fi și tu acolo?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu