Este Fast
Food-ul (mâncarea preparată rapid și care este servită în restaurantele de
specialitate) o invenție a secolului nostru?
Nu, nici pe
departe nu. Deja în Babilon în secolul al VI-lea î.H. se vindeau pe stradă
mâncăruri de proporții mici, pregătite rapid. Și în Roma și Grecia existau
bufeturi expres pe stradă. În mod deosebit, în China, mâncarea de proporții
mici are între timp o tradiție largă. În timpul dinastiei Han (din 206 î.H.
până în 24 d.H.), negustorii s-au specializat deja atunci pe preparate din
crabi, delicatese din pește și carne conservată.
Este această
idee foarte veche, practică și economisitoare de timp, un lucru bun?
Da. Desigur, nu
este greșit ca uneori undeva să iei o gustare delicioasă. Dar cu Fast Food nu
te poți hrăni sănătos pe timp lung. Urmarea este fenomenul de deficiență și
predispoziția la îmbolnăvire.
Nu ai impresia
că Fast Food a devenit în zilele noastre aproape un stil de viață? În toate domeniile
vieții, mentalitatea Fast Food s-a răspândit. Totul trebuie să meargă pe cât
posibil de repede.
Și acest consum
rapid nu se oprește nici în fața vieții noastre ca creștini: încă cinci minute
cu Dumnezeu, înainte de a ieși din casă. Seara cele cinci minute de reculegere
și foaia de calendar. Fast Food – este suficient, ca să mă hrănesc pentru a
crește în credință?
Când am avut
ultima oară un meniu complet, cu aperitiv, mai multe feluri de mâncare și
desert? Nu ar fi timpul să petreci mai mult timp cu Dumnezeu?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu