sâmbătă

Pe mare



Când Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a venit din cer pe acest pământ, nu a locuit într-un palat, ca un fiu de împărat. El nu a avut slujitori, care să-i facă toată munca, ci a trăit într-o casă simplă a unui tâmplar. Acolo a învățat aceeași meserie ca Iosif, tatăl lui pământesc.
Când Isus a avut aproximativ treizeci de ani, a părăsit casa părintească. El a călătorit de atunci prin țară și le-a spus oamenilor despre Tatăl Său din cer.
Desigur, Dumnezeu nu a fost necunoscut oamenilor care au trăit în acel timp în Israel. Poporul Israel a avut multe experiențe cu Dumnezeu în secolele dinainte.
În afară de aceasta, Dumnezeu a trimis înainte un mesager, care a pregătit poporul cu privire la venirea Domnului Isus, Salvatorul promis. Acest mesager, Ioan Botezătorul, a pretins de la ascultătorii săi, să se întoarcă la Dumnezeu și să recunoască faptele și gândurile lor rele, pentru ca Dumnezeu să le ierte păcatele. Făcând aceasta, oamenii puteau avea din nou o legătură bună cu Dumnezeu!
Domnul Isus, pe care L-a vestit Ioan, trăia acum în mijlocul oamenilor din Israel, nu ca o personalitate renumită sau în haine strălucitoare, ci ca om simplu. Oamenii de atunci din Israel și-au imaginat altfel pe Salvatorul lor, Mesia cel promis.
Isus le-a cerut: Pocăiți-vă, întoarceți-vă la Dumnezeu și credeți în Evanghelie, vestea bună.

Când Domnul Isus a mers într-o zi de-a lungul mării Galileea, a văzut doi pescari, frații Andrei și Simon, care își aruncau plasele de pescuit în mare. Isus le-a spus: Veniți la Mine. Nu veți mai prinde pești, ci vă voi face pescari de oameni. Simon și Andrei n-au ezitat niciun moment ca să urmeze cererea, pentru că au auzit așa de multe despre Isus. De aceea au lăsat totul jos și au mers cu El. Dar au înțeles doar mai târziu ce este un pescar de oameni: cineva care le spune altora despre Domnul Isus, pentru ca ei să poată fi mântuiți.
Împreună, cei trei bărbați mergeau de-a lungul țărmului mării. Acolo se afla o corabie, în care se aflau câțiva pescari și cârpeau plasele. Andrei și Simon i-au salutat prietenește, pentru că îi cunoșteau pe Zebedei și fiii săi, cărora le aparținea corabia. Câțiva zilieri lucrau cu ei și bărbații pregăteau totul pentru următoarea pescuire.
Atunci Domnul Isus i-a chemat pe cei doi fii Iacov și Ioan: Veniți cu Mine! Amândoi l-au lăsat pe tatăl lor Zebedei cu zilierii în corabie și L-au urmat pe Domnul Isus.

Mulți oameni în Israel L-au așteptat pe Fiul lui Dumnezeu, pe care Dumnezeu li L-a promis înaintașilor lor. Așa este scris în sulurile Vechiului Testament. Dar doar puțini au crezut că tâmplarul simplu este Salvatorul promis de Dumnezeu.
Dar aceia, care cred și Îl urmează, au parte de lucruri minunate cu El.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu