duminică

Jertfă pentru păcat – de ce?



   Prin păcat, noi suntem despărțiți de Dumnezeu. Noi suntem sub stăpânirea diavolului și noi înșine nu ne putem elibera. Cain a încercat prin propriile lui străduințe să vină din nou în legătură cu Dumnezeu. Dumnezeu a refuzat aceasta. Vina noastră poate fi iertată doar când un altul, care este fără vină, își dă viața sa pentru noi. Abel a jertfit din întâii născuți ai turmei sale. Dumnezeu a acceptat această jertfă.
   „După o bucată de vreme, Cain a adus Domnului o jertfă de mâncare din roadele pământului. Abel a adus și el o jertfă de mâncare din oile întâi născute ale turmei lui și din grăsimea lor. Domnul a privit cu plăcere spre Abel și spre jertfa lui; dar spre Cain și spre jertfa lui, n-a privit cu plăcere. Cain s-a mâniat foarte tare și i s-a posomorât fața“ (Geneza 4.3-5).
   La împlinirea timpului, așa spune Biblia, a venit Mântuitorul. El Și-a jertfit viața Lui curată, de bunăvoie, pentru noi.
   „Sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veșnic, S-a adus pe Sine Însuși jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăți cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiți Dumnezeului celui viu!“ (Evrei 9.14).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu