marți

Constantin cloceşte



   Pe poza din revista de copii a lui Constantin de la magazinul de ochelari, totul arată mult mai simplu.
  Găina stă pe ouă în cuibar. – Apoi, mici vârfuri de ciocuri fac din interior găuri în coajă. – Şi acum se văd puii urâţi şi slabi ghemuindu-se lângă găină; cojile de ouă se află în jur. – Când puful se usucă, puişorii galbeni şi moi merg clătinându-se de jur-împrejur.
   Hm... Constantin ar fi mulţumit şi numai cu un pui de găină. Acesta ar avea loc în ghiozdan, dacă va vrea să-l arate prietenilor săi.

   În frigider sunt multe ouă, albe şi maro. Constantin ia unul maro. Arată cel mai natural. El îl înveleşte în căciula tricotată din lână albastră, veche a tatălui. Două zile la rând, Constantin cară cu el peste tot căciula. Ouăle se clocesc cu căldura corpului! Asta ştie Constantin prea bine. Şi dacă în ziua a treia nu ar fi venit Mona şi Cristina, atunci...
   - Ei, Constantin, spuse Mona şi se aşeză în fotoliul lui Constantin.
   - Nu! strigă Constantin. El o împinse pe Mona din fotoliu – aşa, fără explicaţii! Pe fotoliu se afla căciula tricotată din lână albastră a tatălui. Şi din ea se scurgea o substanţă lipicioasă transparentă şi galbenă. „Ihh!” i se făcu scârbă Monei.
   - Oul meu! Dragul meu ou! Şi tu te-ai aşezat pe el! Constantin aproape că plângea. Mona şi Cristina nu înţelegeau nimic. Am clocit! explică Constantin.
   - Ai clocit? Cristina înţelegea totdeauna cel mai repde. Dar tu – tu eşti un băiat! Cocoşii nu clocesc! La aceasta, Constantin nu se gândise. Oare ai fi reuşit? Cred că nu! Mona se uită deznădăjduită la bucăţile de ou.
   (Mona, totdeauna înţeleaptă, avea totuşi dreptate.)
   - Puii nu sunt jucării pentru oameni, sau? Tu, Constantin, spui adesea că Dumnezeu a creat totul. El a făcut şi puii pentru găini, exact ca căţeluşii pentru câini. Şi pentru oameni a făcut bebeluşii. Şi, încă ceva, Constantin, în curând vei avea o surioară.
   - Nu, spuse Constantin, un frăţior!
   Dumnezeu va face în curând un cadou familiei lui Constantin. Da, un cadou! Cel mai mare cadou! Un cadou din mâna lui Dumnezeu! Un bebeluş pentru o familie de oameni!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu