miercuri

Jocul de artificii



Eşti şi tu în fiecare an fascinat la Revelion de jocul de artificii colorat pe cerul întunecos? Sau aparţii de aceia care sunt supăraţi de această risipă de milioane, lipsită de sens, care în tot belşugul mai provoacă şi accidente grave? – Un astfel de joc de artificii de Revelion este tipic pentru ceea ce putem să facem noi oamenii: este răsunător şi numai de durată foarte scurtă, costă mult şi foloseşte puţin, chiar face uneori şi pagube.

Cât de sărăcăcioase sunt lucrările noastre ale oamenilor în comparaţie cu lucrările lui Dumnezeu! Uită-te la soare. El răsare fără sunet şi permanent, el ajunge în toate colţurile pământului, dă lumină şi căldură. El nu ne costă nimic şi totuşi este de nepreţuit – fără el nu am putea să existăm nici măcar o clipă.

Dacă ai putea, ai schimba soarele pentru un joc de artificii? Întrebare stupidă! Dar Dumnezeu doreşte să te facă să înţelegi ceva prin soare. Trebuie să te decizi: alegi o viaţă pentru lucruri trecătoare care – la fel ca un joc de artificii – te fascinează pentru scurt timp, dar care nu are valoare adevărată? Sau alegi o viaţă cu Isus Hristos, adevăratul „Soare“?
„Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană“ (Psalm 84.11).
„El S-a schimbat la faţă înaintea lor; faţa Lui a strălucit ca soarele, şi hainele I s-au făcut albe ca lumina“ (Matei 17.2).

Numai cu El, viaţa în noul an îţi dă un sens!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu