duminică

Noul an



   Un nou an a început. Desigur, te gândeşti: ce se va întâmpla? Doreşti să ai parte de lucruri bune. Îţi doreşti să rămâi sănătos şi să primeşti la şcoală note bune. Există cineva care să se îngrijească de toate acestea? Da, Dumnezeu!
   El poate totul şi El ştie de asemenea totul.
   El ştie ce este bine pentru noi. De aceea nu ne dă întotdeauna ce ne dorim. Dar El ne promite, că va rămâne lângă noi. Noi nu putem să-L vedem, dar totuşi El este aici. Biblia spune, că Dumnezeu este pretutindeni. Dacă credem acest lucru, vom fi bucuroşi, pentru că Dumnezeu este mai puternic şi mai bun decât toţi ceilalţi. Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, este ca un păstor bun, care are grijă de turma lui. Mai ales celor mici le acordă o deosebită atenţie. De aceea să ne bucurăm.
   Cine nu se bucură când vede o turmă de oi? Deosebit de drăgălaşe sunt oiţele. Ele fac sărituri vesele şi se joacă la fel ca şi copiii. O turmă nu este niciodată singură; acolo este un păstor care are grijă de oi, pentru că există pericole pentru turmă. Când Isus Hristos a trăi pe acest pământ, în Palestina, existau şi atunci turme de oi. Lupii şi alte animale sălbatice ar fi vrut să fure oile. Ce bine că existau păstori buni! Ei se îngrijeau de oile lor, iar când una era bolnavă, păstorul o îngrijea până era iarăşi sănătoasă.
   Domnul Isus este ca un păstor bun. El îi iubeşte pe cei mici şi pe cei mari. El este puternic, mai puternic decât diavolul. El vrea să ne păzească de el. De aceea trebuie să rămânem lângă Domnul Isus. Cum se face acest lucru? Dacă vrei să rămâi lângă mama ta, atunci trebuie să fii atent, ca să poţi să auzi totdeauna când ea vorbeşte. Atât timp cât auzi glasul ei, eşti în apropierea ei.
   Isus Hristos ne vorbeşte în Biblie. De aceea citeşte în fiecare zi în Biblie. Dacă citeşti mult, atunci vei observa când diavolul îţi şopteşte lucruri rele. El vrea să te ispitească.
   Diavolul vrea, ca tu să-l urmezi pe el. El este foarte asemănător unui lup care vrea să fure o oiţă. El îţi şopteşte: Poţi să foloseşti liniştit minciuni. Poţi să furi liniştit puţin. Nimeni nu observă şi nu vede. Aşa minte el şi curând te are în mâna lui. Dacă asculţi de el, vei deveni foarte trist sau încăpăţânat şi rău. Numai Isus te poate ajuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu