sâmbătă

Într-o clasă nouă



   Este destul de rău, când o clasă, în care te-ai obişnuit cât de cât, se desfiinţează şi se împarte. Exact aşa a păţit Izabela, la scurt timp înainte de vacanţa de Crăciun. Două învăţătoare au rămas în concediu din cauza bolii şi nu a putut fi angajată o locţiitoare. De aceea elevii au trebuit să fie împărţiţi în alte clase. Cel puţin aşa le-a explicat părinţilor directorul.
   Cei mai mulţi copii din clasa a 2-a B, în care merge acum Izabela, locuiesc în satele din jur, de aceea Izabela nu cunoaşte încă pe mulţi din colegii ei. Ea se simte foarte singură când luni după vacanţa de Crăciun păşeşte cu capul plecat spre şcoală şi în clasa ei. Izabela stă singură în rândul din faţă. Şi asta este oribil!
   Deodată cineva i se adresează. „Vrei să vii la noi?“ întreabă Manu. „În banca noastră mai este un loc liber.“ Maia, sora geamănă a lui Manu, îi zâmbeşte Izabelei. Ea seamănă aşa de bine cu Manu! „Vrei să stai lângă mine?“ întreabă Maia. Izabela nu trebuie să se gândească de două ori. „Cu plăcere“, spune ea fericită, înşfacă ghiozdanul şi îi urmează pe gemeni spre penultima bancă. Ea îi găseşte pe amândoi drăguţi. Oare pot deveni prieteni?
   Ce vor trăi împreună copiii în acest an şcolar? Mai multe afli în fiecare lună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu