joi

Locul de formare profesională



   Peste câteva săptămâni, Tudor trebuia să termine şcoala. Cu toate că se rugase deja deseori Domnului Isus, pe care Îl cunoştea ca Mântuitor al său personal, să-i dea un loc de formare profesională, nu găsise până acum nici unul.
   Într-o zi, părinţii lui Tudor au primit în vizită pe un domn care locuia în vecinătate. El i-a întrebat: „Are fiul dumneavoastră un loc de ucenic la o întreprindere? Dacă vrea, poate să înceapă la noi cu pregătirea pentru comerciant de comerţ angro.“
   Părinţii s-au bucurat desigur de această ofertă, pentru că era vorba de o firmă renumită, în care domnul Botezan a avut de mulţi ani de zile o poziţie de conducere. Această meserie corespundea şi dorinţelor lui Tudor.
   „Dar, cum de aţi venit, ca să-i oferiţi fiului nostru acest post, mai ales că nici măcar nu s-a prezentat la dumneavoastră?“ au vrut să afle părinţii lui Tudor de la reprezentantul comercial.
   „Vreau să vă explic“, a răspuns acesta. „De mulţi ani merg cu maşina de mai multe ori zilnic pe această stradă, şi totdeauna purtarea fiului dumneavoastră m-a surprins plăcut. Am observat de mai mult timp purtarea lui exemplară faţă de adulţi şi faţă de colegii lui de joacă şi de şcoală, astfel încât m-am gândit adesea: Acest tânăr aş vrea să-l am ca şi coleg. Sunt foarte bucuros că sunteţi de acord cu oferta mea prin faptul că acceptaţi angajarea lui în întreprinderea noastră.“
   După ce domnul Botezan şi-a luat rămas-bun, părinţii împreună cu fiul lor i-au mulţumit Domnului pentru conducerea Sa minunată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu