duminică

Obligaţie delăsată



   În Marea Caraibilor, la intrarea periculoasă într-un port, se afla un far. Un paznic autorizat şi foarte bine plătit stătea acolo sus; acesta nu avea nimic altceva de făcut decât să aprindă în fiecare seară punctual lampa puternică şi să vegheze la ea în timpul nopţii.
   Într-o seară, când paznicul s-a trezit la ora obişnuită, s-a simţit încă obosit şi adormit; razele soarelui cădeau încă oblic în încăpere. S-a gândit: „Poţi să mai dormitezi douăzeci de minute.“
   Dar conştiinţa l-a atenţionat: „Mai bine aprinde deja acum lampa!“ Dar somnul şi lenea au biruit asupra sentimentului serios de obligaţie. În timp ce s-a mai gândit, a adormit iarăşi.
   Vise îngrozitoare l-au trezit într-un final. În jurul lui era noapte întunecată. Tremurând se grăbi sus la camera unde se afla lampa şi aprinse lampa preţioasă. Apoi se aplecă afară spre mare. Dar totul era liniştit. Dar nu inima lui. Ce nenorociri s-au putut întâmpla prin delăsarea obligaţiei sale?
   Şi într-adevăr, un cuter pescăresc şi un vapor au naufragiat în întuneric de stâncile îndepărtate. Consulul american a trimis deja a doua zi un sol, pentru a aduce pe paznicul infidel în detenţiune preventivă.

   Cititorule, dacă ai găsit prin harul lui Dumnezeu în sângele lui Hristos împăcare şi mântuire, atunci eşti chemat de Dumnezeu să fii o lumină pentru alţii, ca ei să nu meargă în pierzare. Eşti conştient de această înaltă chemare? Sau îţi petreci viaţa pământească în linişte indolentă şi egoism de neiertat? Trăieşti pentru tine sau pentru Domnul şi lucrarea Sa? Verifică viaţa ta, umblarea ta, inima ta, dacă eşti în lumină sau dacă lumina care este în tine este întunecată! Trezeşte-te, ca Hristos să te lumineze, şi vei fi o lumină şi o binecuvântare în dragoste şi credincioşie pentru cei din jurul tău!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu