duminică

Cel mai cunoscut vapor al lumii



Un model al corabiei

   Olandezul Johan Huibers a construit cu aproape 850.000 Euro arca lui Noe descrisă în Biblie la o cotă de 1:2. De câţiva ani, acest model de corabie se transportă în Olanda de la un port la altul şi invită oamenii să fie vizitat. La întrebarea de ce a construit o corabie, Huibers a răspuns: „Am vrut atunci din toată inima să răspândesc Vestea Bună. Dar cum aş fi putut să ajung la mulţi oameni? Seara am stat cu copiii mei pe canapea şi am citit împreună o carte despre corabie. Şi atunci am ştiut: voi construi un model după corabia lui Noe! Atunci voi putea spune fiecăruia despre dragostea lui Dumnezeu şi că istoria corabiei lui Noe se află în Biblie. Fiecare trebuie să afle acest lucru!“ După un an şi jumătate de construcţie, corabia lui Huibers a fost terminată. Aproximativ 1.200 de copaci au fost prelucraţi pentru muzeul Bibliei plutitor. El se află pe un vapor purtător, un ponton, cu care se transportă spre porturile de expoziţie. Între timp, mii de vizitatori au vizitat „sora mai mică“ a corabiei. „Dar nu fac aceasta pentru bani“, spune Huibers, „chiar dacă acum pot plăti creditele. Îmi place pur şi simplu să vorbesc cu oamenii şi să le spun întâmplarea biblică. Azi dimineaţă au venit trei fete, ele nu cunoşteau această întâmplare. Am putut să le-o spun şi de asemenea că ele trebuie să se hotărască. Când viaţa aceasta trece, atunci viaţa care urmează va fi veşnică. Ele trebuie să se hotărască.“

Un gigant al apei pe uscat

   În prima carte a Bibliei se relatează despre construcţia corabiei. Dumnezeu a adus un potop mondial peste lumea de atunci, pentru că oamenii au devenit tot mai răi şi mai corupţi. Numai unul trăia cu Dumnezeu: Noe. El a fost însărcinat de Dumnezeu să construiască o corabie. În mijlocul uscatului a luat fiinţă un mijloc de transport pe apă impresionant. Cu cei circa 135 metri lungime, corabia era aproape la jumătatea lungimii Titanicului, dar a avut aproximativ acelaşi deplasament ca uriaşul scufundat al oceanului. Ea dispunea de o suprafaţă a terenului de ca. 9.000 m2 – cu mult mai mult decât un teren de fotbal normal – împărţit pe trei punţi ale vasului. Volumul ei de încărcare era de aproximativ 40.000 m3 – aceasta corespunde la circa 550 vagoane de tren de marfă.

Au încăput toate animalele în corabie?

   Biologii, care cred relatările biblice, sunt de părere că numai tipurile create (tipurile de bază) ale animalelor vertebrate care respiră prin plămâni s-au aflat în corabie. Dacă se estimează necesarul de loc al unui animal la 1,5 m3 / mamifer, 0,5 m3 / pasăre şi 1 m3 / reptilă şi amfibie, au fost necesari doar circa 7.5000 m3 – loc destul pentru toate animalele!

Marele potop

   Potopul a fost o catastrofă mondială de mărime de neimaginat. Ape subpământene au izbucnit, iar în acelaşi timp a plouat 40 de zile în torente. Această ploaie a izvorât dintr-o zonă de apă în înălţime, care înconjura întreaga noastră planetă şi care de la potop nu mai există (Geneza 1.7). În afară de Noe şi familia lui, toţi ceilalţi oameni care au trăit, au fost nimiciţi de potop! Purtată de corpul ei izolat cu smoală, corabia a plutit pe apele potopului şi s-a oprit după şase luni nevătămată pe muntele Ararat în Turcia de astăzi. Nu a fost corabia un mijloc de salvare unic al lui Dumnezeu? Mult mai unică este „corabia“ prin care Dumnezeu oferă astăzi fiecărui om mântuirea: Isus Hristos a murit la cruce, pentru ca oricine crede în El să fie în siguranţă pentru veşnicie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu