marți

Pacientul



   În următoarea luni după-masa, cei patru prieteni au pornit spre familia Rotaru. Soarele strălucea cald şi mici nori albi pluteau pe cer.
   - Oare mai este Fredy acolo sau între timp şi-a luat zborul? se întreabă Manu. Este ciudat să rămâi închis de bunăvoie.
   - Aşa o prostie, îl contrazice Timi. El nu este închis.
   - Unde se ascunde Bruno? întreabă Izabela când se apropie de teren. Casa este foarte liniştită.
   - Poate familia Rotaru nici măcar nu este acasă! Trebuia să sunăm, este de părere Timi. Totul a rămas liniştit când au sunat la uşă.
   - Oh, ce păcat, spune Maia dezamăgită. Nu putem aştepta până se întorc? În această clipă, uşa casei se deschide şi apare doamna Rotaru. Arată puţin adormită.
   - Oh, scuze, spune Timi. V-am deranjat la somnul de amiază? Îşi aminteşte deodată că şi bunicul lui trage un pui de somn la amiază.
   - Nu este rău, spune zâmbind doamna Rotaru. Frumos că veniţi să ne vizitaţi! Din păcate, soţul meu şi Bruno sunt plecaţi, dar se vor întoarce sigur curând înapoi. Veniţi înăuntru, îi invită ea pe copii. Putem să stăm în grădină şi să bem limonadă. Şi animalele sunt toate afară.
   - Şi iepurii? întreabă Maia în timp ce o urmează pe doamna Rotaru din casă în grădină.
   - Ei, da, sunt în îngrăditura de afară, spune doamna Rotaru. Dacă pleacă de acolo, Bruno trebuie să-i caute.
   - De ce nu au voie în libertate? întreabă Manu şi se uită puţin încruntat. Doamna Rotaru se uită la el pentru un moment gânditoare.
   - Pentru că nu sunt încă obişnuiţi. Libertatea trebuie mai întâi să o înveţi, pentru că libertate înseamnă de asemenea să poţi îngriji singur pentru tine.
   Manu se uită şi mai furios, dar apoi după ce se gândeşte puţin dă din cap aprobator.
   - Şi în Biblie este scris ceva despre libertate, spune Izabela. Am citit tocmai ieri. Domnul Isus spune ucenicilor Săi: „Adevărul vă va face liberi.” Dar nu am înţeles ce înseamnă.
   - Nici nu este uşor de înţeles. Doamna Rotaru se gândeşte un moment. Poate se poate spune aşa: Domnul Isus vrea să ne elibereze de păcat, de egoism şi încăpăţânare, de gânduri rele, de tot ce ne atrage în jos şi ne face necaz.
   Maia aleargă înainte pentru a saluta iepurii, poneii şi măgăruşul.
   - Oh, iedul s-a făcut între timp sănătos, spune Izabela. Te-ai făcut mare! Ea rupe iarbă şi câteva păpădii şi îi dă de mâncare micuţului ied zburdalnic. Doamna Rotaru merge în bucătărie şi se întoarce cu cinci pahare şi o sticlă mare de suc, pe care le pune pe masa din grădină.
   - Pot să stau în hamac? întreabă Timi.
   Deodată se aude din depărtare zgomot de motor, apoi o portieră şi la final un lătrat vioi. Paşi grăbiţi se apropie. Domnul Rotaru apare în grădină. El are un coş de transport în mână. Bruno îl urmează la tot pasul şi adulmecă coşuleţul.
   - Maria, nu pot înţelege, spune el agitat. Deabia în acest moment observă copiii şi un zâmbet îi luminează faţa.
   - Frumos că aţi venit!
   - Ce s-a întâmplat? întreabă doamna Rotaru.
   - Iarăşi un animal mort! spune medicul veterinar. Nu înţeleg! Sunt la lucru braconierii? Acest lucru nu l-a făcut un vânător sau un pădurar! Aşa omoruri fără sens!
   - Cine a fost omorât? întreabă Manu plin de teamă.
   - Vă voi povesti mai târziu. Dar acum trebuie să acţionăm rapid. Am adus un orfan din pădure care trebuie îngrijit. Ştii ce trebuie, Maria, lapte de pisică, acordare de prim ajutor pentru un bebeluş.
   Doamna Rotaru aleargă grăbită pe lângă ceilalţi în bucătărie şi porneşte fierbătorul de apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu