luni

Dacă aş fi ştiut că este el!



   Într-o zi, pe când mă jucam cu câţiva băieţi de vârsta mea în piaţa satului în care locuiau părinţii mei, autobuzul ce venea din oraş opri în staţie. Coborâră câţiva călători. Printre ei un infirm încerca din toate puterile să meargă ajutându-se de două cârje. Mersul lui era atât de ciudat, încât aveai impresia că picioarele îi sunt desprinse de corp. Pentru a-mi distra prietenii, am strigat:
   - Ia priviţi, ce schilod!

   Pe când eu îi iubesc, ei îmi sunt potrivnici (Psalm 109.4).
   În mijlocul râsului am tresărit zărindu-l pe tata care se îndreptă spre călătorul infirm. După ce îl salută prieteneşte, tata îi întinse braţul şi porniră amândoi spre casa noastră. Când am văzut acest lucru, am simţit că intru în pământ de ruşine. În seara aceea m-am întors acasă pe ascuns, asemenea unui hoţ. A trebuit însă să merg la masă şi acolo să întâlnesc privirile călătorului invalid, schilod, care mă salută prieteneşte. Privindu-mă se adresă tatălui meu:
   - Ce băiat frumos ai! A meritat să fie salvat de la înec.

   „Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi
(Romani 5.8).

   Aceste cuvinte m-au străpuns. Tatăl meu mi-a povestit de multe ori că la vârsta de trei ani, într-o dimineaţă foarte rece de martie, am căzut în râu şi eram la un pas să mă înec. Un prieten s-a aruncat însă în apă şi mi-a salvat viaţa. Pentru mine, aventura nu a avut nici o consecinţă neplăcută, dar aceluia care m-a salvat, baia aceea rece i-a provocat un reumatism puternic, făcând din el un infirm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu